Mainos

Tampere United suljettiin ulos kaikesta jalkapallotoiminnasta - TamU valittaa

Tampere Unitedin taru kotimaisessa jalkapallossa päättyi ainakin tämän kauden osalta, kun Palloliiton kurinpitovaliokunta sulki seuran kaikesta jalkapallotoiminnasta. Tänään tehty päätös tarkoittaa, ettei kevään kohuseuraksi noussut TamU pelaa liigaa, Suomen cupia eikä liigacupin loppuottelua, johon se oli selviytynyt Hongan vastustajaksi.

Liigacupin loppuottelu oli määrä pelata 23. huhtikuuta, mutta nyt Honka saa voiton pelaamatta finaalia.

Kurinpitovaliokunnan mukaan TamU:n yhteistyö singaporelaisen Exclusive Sports PTE Ltd:n kanssa on rikkonut sääntöjä ja heikentänyt jalkapalloilun mainetta. TamU sai yhtiöltä lähes 300 000 euroa viime vuoden marraskuun ja tämän vuoden tammikuun alun välillä. Summa on TamU:n budjetista noin 30 prosenttia.

TamU:lla on mahdollisuus valittaa kurinpitovaliokunnan päätöksestä viikon sisällä, ja seura ilmoitti nettisivuillaan tekevänsä tämän valituksen. TamU:n mukaan kurinpitovaliokunnan päätöksessä on selkeitä asiavirheitä, jotka Tampere United pystyy dokumentoidusti todistamaan paikkansa pitämättömiksi.

- Ei tässä vielä laiteta hanskoja tiskiin. Tulemme ilman muuta valittamaan päätöksestä, TamU:n toimitusjohtaja Deniz Bavautdin kertoi seuran sivustolla.

Valituksen käsittelee Palloliiton valitusvaliokunta.

Aiemmin tänään ratkesi, että kotimaisen liigan alku siirtyy toukokuulle. Alun perin liigan oli määrä alkaa 28. huhtikuuta, mutta ensimmäinen kierros pelataan nyt 6.-8. toukokuuta. Jos TamU:n valitus ei mene läpi eikä Urheilun oikeusturvalautakunnan päätös muuta AC Oulun mahdollisuuksia pelata liigassa, liiga pelataan 12 joukkueella.

(MTV3 - STT)

Katso Minna Korkan juttu (Tulosruutu 14.4.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.