Mainos

Tampere-Turku-rata taas kunnossa

Junaliikenteen keskeytyminen johtui ratajohdon kannatinlangan katkeamisesta. Sama lankatyyppi on aiheuttanut ongelmia aiemmin muillakin rataosuuksilla.

Tampereen ja Turun välillä liikennöivät junavuorot korvattiin aamusta alkuiltapäivään saakka busseilla. Junaliikenteen keskeytyminen johtui sähköradan ratajohdon kannatinlangan katkeamisesta.

Busseilla korvattiin kaikkiaan kuusi junavuoroa. Rata saatiin liikennöitävään kuntoon kello 14.

Sähkökatkos havaittiin aamulla kello 4.29 Urjalan ja Humppilan välisellä rataosuudella. Vian korjaamisen yhteydessä vaihdettiin kannatinlanka usean sadan metrin matkalla.

Ylitarkastaja Markku Granlund ratahallintokeskuksesta kertoo, että kyseisen tyyppisessä kannatinlangassa on ilmennyt kestävyysongelmia aikaisemminkin. Lanka katkesi keväällä samassa paikassa kuin tänään, ja esimerkiksi viime sunnuntaina Tampere-Jyväskylä-radalla Saakoskella sattuneessa sähkökatkossa oli kyse myös saman lankatyypin katkeamisesta.

Kyseistä kannatinlankaa käytetään Tampere-Pieksämäki-, Tampere-Pori-Rauma- ja Turku-Toijala-rataosilla eli yhteensä 540 kilometrillä.

-Langan katkeaminen on ikävää kaikille, mutta koska se ei vaikuta junaturvallisuuteen, niitä ei ryhdytä uusimaan kaikkialta, sillä se tulisi todella kalliiksi, Granlund toteaa.

Granlundin mukaan Pohjois-Suomen ratojen sähköistämisestä käytetään materiaaliltaan ja valmistukseltaan toisenlaista kannatinjohdinta. Myös etelämmässä katkenneiden kannatinlankojen tilalle laitetaan uudenlaiset, kestävämmät langat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.