Mainos

Tammilehto nimitettiin maa- ja metsätalousministeriksi

Presidentti Tarja Halonen nimitti tänään agronomi Raimo Tammilehdon uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi. Maa- ja metsätalousministerin paikalta väistyvä Kalevi Hemilä siirtyy Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi.

Hallitus sai tänään uuden maa- ja metsätalousministerin. Tasavallan presidentti nimitti avoimella kirjeellä agronomi Raimo Tammilehdon valtioneuvoston jäseneksi ja maa- ja metsätalousministeriksi. Samalla Kalevi Hemilä sai eron ministerin tehtävistä.

Heti presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä valtioneuvoston istunnossa Tammilehto määrättiin talouspoliittisen ministerivaliokunnan ja lähialueministerivaliokunnan jäseneksi. Hän ei vannonut virka- ja tuomarinvalaa, koska hän on tehnyt sen jo aiemmissa toimissaan.

Tammilehto on toiminut pitkään pankinjohtajana Osuuspankkikeskuksessa. Hänen vastuualueinaan ovat olleet maaseuturahoituspalvelut, maa- ja metsätalousasiakkaiden valtakunnallinen markkinointi sekä EU:n alue- ja maatalouspolitiikkaa koskeva seuranta ja edunvalvonta.

Hemilä on ollut lähes seitsemän vuotta sitoutumattomana maa- ja metsätalousministerinä. Hän siirtyy Elintarviketeollisuusliiton palvelukseen. Muutaman kuukauden kuluttua hän ottaa liiton toimitusjohtajan tehtävät itselleen.

"Suomella hyvät mahdollisuudet elintarvikevirastokisassa"

Uusi maa- ja metsätalousministeri Raimo Tammilehto uskoo, että Suomella on edelleen hyvät mahdollisuudet saada itselleen EU:n elintarvikevirasto. Tammilehto muistutti ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan, että kun 15 jäsenmaasta 14 on Suomen takana, eivät lähtökohdat ainakaan huonot ole.

Tammilehto myös sanoi, että Italian Parmaan virasto ei ainakaan mene. Hän perusteli tätä sillä, että kansainvälisillä foorumeilla ei voi toimia siten kuin Italia on toiminut.

Tammilehto pitää myös tärkeänä, että Suomessa elintarvikkeiden arvonlisäverotuksessa päästään eurooppalaiselle tasolle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.