Mainos

Tammi jätti selvityksensä

Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi antoi tänään valtiovarainministeri Arja Alholle selvityksen osuudestaan Nostokonepalvelun toimintaan. Selvityksessä Tammi toistaa edelleen, ettei hän ole osallistunut yrityksen toimintaan muuten kuin vähemmistöosakkaana.

Jos yrityksen yli viiden miljoonan markan liikevaihtoverokierto osoittautuu todeksi, Tammi ei katso olleensa tästä henkilökohtaisessa vastuussa, koska ei ole mitenkään voinut vaikuttaa yrityksen toimintaan. Tammi uskoo yrityksen pyrkineen hoitamaan kaikki veroasiansa niin kuin muutkin asiat, laillisesti. Tammi sanoo olevansa valmis antamaan lisää selvityksiä. Hän esittää lisäksi, että valtiovarainministeriö pyytäisi verohallituksen esteettömiltä virkamiehiltä omaa näkemystä, mitä viranomaiset ovat tehneet asiassa.

Ministeri Arja Alhon antamassa tiedotteessa ei oteta kantaa Tammen selvityksen sisältöön tai mihin toimenpiteisiin tässä on tarkoitus nyt ryhtyä. Alho toteaa vain, että selvityksen pyytäminen sopii ministeriössä jo sovellettuun linjaan, vaikka säädösehdotus johtavien virkamiesten velvollisuudesta ilmoittaa erilaisista sidonnaisuuksistaan on vasta valmisteilla.

Alho viittaa tiedotteessaan myös verottajan iskuryhmästä syntyneeseen julkiseen keskusteluun. Hänen mielestään ryhmän toimintaa jatketaan.
-Talousrikollisuuden torjunnassa laajennetaan entisestään verottajan, ulosottoviranomaisten ja poliisin saumatonta yhteistyötä, sanoo Alho.

Keskusrikospoliisi selvittää edelleen, onko pääjohtaja Tammen tekemisistä syytä ryhtyä esitutkintaan. Päätös siitä tehtäneen ensi viikolla. Mikäli esitutkinta alkaa, harkitaan luonnollisesti Tammen pidättämistä virasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.