Mainos

Tammerfest luottaa kotimaisiin huippunimiin

Heinäkuussa järjestettävä tamperelainen kaupunkifestivaali Tammerfest luottaa esiintyjäkaartissaan edelleen kotimaisiin voimiin, mutta yleisön joukkoon odotetaan selvästi entistä enemmän katsojia ulkomailta.

Etenkin Ratinan puiston konsertin perjantaina 19.7. uskotaan kiinnostavan myös Keski-Euroopassa ja Venäjällä.

-Konsertissa esiintyvä HIM tekee kesällä Suomessa vain kaksi keikkaa, joista toisen Tammerfestissä, kertoo toiminnanjohtaja Jussi Santalahti.

Myös lauantain puistokonsertin nimet vetänevät Tampereelle uutta nuorta yleisöä Pirkanmaan ulkopuolelta. Lauantaina Ratinan lavalla esiintyvät muun muassa Kemopetrol, Neljä Ruusua ja Yö.

-Uusi yleisö tuo myös uusia paineita yleisön ohjailuun ja turvallisuudesta huolehtimiseen, Santalahti sanoo.

Täksi kesäksi valmistuneita Suomen Rockfestivaalien Liiton Surf ry:n uusia turvallisuusohjeita noudatetaan myös Tammerfestissäi.

-Kiinnitämme erityistä huomiota yleisön siirtymiseen tapahtumiin ja niistä pois. Etenkin konsertista poistuttaessa niin yleisön kuin turvahenkilökunnankin tarkkaavaisuus helposti herpaantuu, kun ajatellaan kaiken olevan jo onnellisesti ohi, Santalahti tuumii.

Bomfunk Mc's:ssä musisoiva Ville Mäkinen on tänä vuonna ehtinyt järjestää Tammerfestiin aina suositun funk-session, jossa vaihtuvat artistit esittävät saman bändin säestyksellä cover-funkia.

-Funk-sessio on minulle kuin oma lapsi. Vaikka tapahtuman järjestäminen vie paljon aikaa, se on aina mukavaa. Tämän vuoden kattaukseen olen todella tyytyväinen, mukana ovat muun muassa Sami Saari, Max C, I'Dees ja DJ:t Magic Sam ja Infekto, Ville Mäkinen kertoo.

Muutoin Mäkisen kesä kuluu tiukasti keikoilla ja uuden Bomfunk-levyn promootiotilaisuuksia kiertäessä.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Tammerfestin ohjelmassa on runsaasti myös ilmaistarjontaa. Kävijöitä odotetaan entiseen malliin yli 70 000, lippuja uskotaan myytävän noin 30 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.