Tamilla hektiset aikataulut: Lisäkiloja kertyy

MTV3:n jääkiekkoasiantuntija Juhani ”Tami” Tamminen nauttii kisojen tunnelmasta hektisestä aikataulusta huolimatta.

Juhani ”Don Tami” Tamminen pitää huolta MM-kiekkoa seuraavien viihtyvyydestä katseet kääntävillä asuillaan ja seuraa tarkasti Suomen pelejä asiantuntijakommentteja tarjoten. MM-turnauksen aikana Tammisen päivät ovat täynnä ohjelmaa.

– Aikataulut ovat suoraan sanoen hektisiä. Järki juoksee päivän aikana, on matseja ja erilaisia tilaisuuksia. Illalla kun maski otetaan naamasta ja kävelee hotellille nukkumaan niin ei tarvitse unta etsiä, kyllä tämä ainakin minulle on sellainen 24/7-kuvio, Tamminen fiilistelee.

Kiireisten päivien aikana syöminen saattaa jäädä tai ruokailu muuttuu epäterveelliseksi. Miten on Tamin kohdalla, kertyykö kisarumban aikana lisäkiloja vai hoikistuuko mies kiireen keskellä?

– Oikeastaan ikävä kyllä asia on niin, että kiloja kertyy. Kiire ja stressi aiheuttavat sen ja minulla on paha tapa kiireen keskellä syödä liikaa. Kisan jälkeen sitten palataan arkeen. Kolmen viikon turbopläjäyksen jälkeen otetaan vähän iisimmin. Maanantaina kun nämä kisat on paketissa, ei tule heti mieleen tehdä minuuttiaikatauluja, Tamminen myhäilee.

Tamminen on käynyt läpi työuupumuksen, joten hän osaa tarkkailla vointiaan hektisen kisahuuman aikana. Kiekkoasiantuntija pitääkin huolen siitä, että hänellä jää päivittäin omaa aikaa hyvinvoinnista huolehtimissa. Samalla estetään kisakilojen kertymistä.

– Treenaan tunnin päivässä. Muussa tapauksessa tulee kisaväsymys. Olen terävänä jaksamisen kanssa ja pidän omasta tunnistani kiinni. Jaksaminen näkyy suorituksessa, sitä ei välttämättä ymmärrä, että vaikka tämä on hienoa ja hauskaa, niin tämä myös vaatii kovaa keskittymistä.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat