Mainos

Tamilitiikerien verinen itsemurhaisku Sri Lankassa

Iskun jälkeen kaupungissa syttyi tamilien vastaisia mellakoita, jotka poliisi taltutti avaamalla tulen mellakoitsijoita vastaan.

Sri Lankan tamilitiikerit ovat tehneet verisen itsemurhaiskun maan eteläosassa sijaitsevaan Gallen satamakaupunkiin. Iskussa kuoli ainakin 16 ihmistä, ja se sai aikaan ryöstelyä ja mellakointia.

Kalastajiksi naamioituneet LTTE-sissit ajoivat tiukasti vartioituun satamaan viidellä veneellä, joista kolme ajoi päin Sri Lankan laivaston alusta ja räjähti. Laivasto vastasi iskuun tulittamalla kahta jäljelle jäänyttä alusta, jotka myös räjähtivät.

Aluksissa oli 15 sissiä. Lisäksi iskussa kuoli yksi sotilas ja 15 haavoittui, kertoo maan asevoimat.

Iskun jälkeen kaupungissa syttyi tamilien vastaisia mellakoita, ja poliisi avasi tulen taltuttaakseen ne.

Gallen asukkaat yrittivät hyökätä tamilivähemmistön omistamiin liikkeisiin. Poliisi kertoi kuitenkin saaneensa tilanteen hallintaan sen jälkeen, kun se avasi tulen mellakoitsijoita vastaan. Ainakin kolme ihmistä haavoittui poliisin tulituksessa. Kaupunkiin julistettiin väkivaltaisuuksien jälkeen ulkonaliikkumiskielto.

Tamilitiikereiden LTTE-järjestö kertoi, että Sri Lankan hallitus kosti itsemurhaiskun pudottamalla viisi pommia sissien hallussa oleville alueille, jolloin yksi ihminen sai surmansa.

Gallen kaupunki sijaitsee runsaat sata kilometriä pääkaupungista Colombosta etelään eli kaukana tamilisissien tukialueista, jotka ovat maan itä- ja pohjoisosissa. Valtaosa väkivaltaisuuksista on keskittynyt näille alueille. Galle tuhoutui pahoin vuoden 2004 tsunamissa, ja monet avustusjärjestöt toimivat siellä yhä jälleenrakennustehtävissä.

Vain kaksi päivää aiemmin noin sata ihmistä sai surmansa itsemurhaiskussa, joka tehtiin laivaston saattuetta vastaan Sri Lankan pohjoisosassa.

Itsemurhahyökkäys oli uusi takaisku Sri Lankan rauhanhankkeelle, jota on yritetty herättää henkiin. Sri Lankan hallituksen ja LTTE:n on suunnitelmien mukaan määrä neuvotella rauhasta Genevessä lokakuun lopussa. Kiihtyneet väkivaltaisuudet ovat synnyttäneet epäilyjä neuvottelujen toteutumisesta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.