Mainos

Tamilit vetäytyvät neuvotteluista Sri Lankan hallituksen kanssa

Syynä on kiista, joka koskee Sri Lankan itäosassa toimivien kapinalliskomentajien kuljettamista kapinallisten pohjoiseen tukikohtaan.

Tamilikapinalliset ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä tämän kuun lopulle suunnitelluista rauhanneuvotteluista Sri Lankan hallituksen kanssa. Neuvotteluja oli määrä käydä Sveitsissä huhtikuun 24. ja 25. päivänä.

Syyksi vetäytymiseen kapinalliset ilmoittivat kiistan, joka koskee maan itäosassa toimivien kapinalliskomentajien kuljettamista kapinallisten pohjoiseen tukikohtaan. Neuvottelukunnan johtajan mukaan tamilit ovat olleet huolissaan Sri Lankan armeijan suunnitelmista tarkkailla siviilisaattuetta, joka olisi kuljettanut komentajat pohjoiseen neuvottelemaan sissien neuvotteluedustajien kanssa.

Osapuolten kerrottiin vain päivää aiemmin sopineen Sveitsissä käytävien neuvottelujen lykkäämisestä. Tamilisissien LTTE-järjestö oli pyytänyt lykkäämistä, koska se halusi lisäaikaa keskustellakseen sissien komentajien kanssa.

Hallitus epäilee sissien motiiveja

Sri Lankan hallitus kommentoi tamilien vetäytymistä sanomalla, että se epäilee kapinallisten todellista halua jatkaa neuvotteluja.

- Meillä on vakavia epäilyksiä siitä, haluaako LTTE lähteä Geneveen neuvottelemaan, hallituksen neuvottelukunnan edustaja Palitha Kohona sanoi.

Myös Sri Lankan pohjoismaista tarkkailuoperaatiota johtava ruotsalaiskenraali Ulf Henricsson oudoksui tamilien ilmoitusta. Hänen mukaansa tamilit ovat jo aiemmin hyväksyneet sen, että kapinalliskomentajien saattuetta tarkkaillaan vierellä kulkevasta armeijan aluksesta.

Pian tamilien vetäydyttyä neuvotteluista Sri Lankan armeija ilmoitti, että kapinalliset ovat surmanneet neljä sotilasta ja haavoittaneet viittä miinaväijytyksessä. Isku tehtiin Vavuniyassa kapinallisten hallitsemassa Sri Lankan pohjoisosassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.