Mainos

Tamilit ilmoittivat myrkyttäneensä vientiteen

Srilankalainen sissiryhmä ilmoitti tänään myrkyttäneensä ulkomaanvientiin menneen tee-erän, mutta maan armeija ja teeteollisuuden edustajat suhtautuivat tietoon epäillen.

Ellalan Force -niminen tamiliryhmä lähetti Colombossa oleviin suurlähetystöihin viestin, jossa sanottiin, että maasta huhtikuun 10:n ja toukokuun 10:n päivän välillä vientiin mennyt tee on myrkytetty.

EllalanForce on Sri Lankan hallitusta vastaan taistelevan LTTE-sissijärjestön yksi alaryhmä. Sri Lankan teeteollisuuden edustajat muistuttivat kuitenkin, että vastaavanlaisia uhkauksia tulee usein eivätkä ne ole koskaan toteutuneet. Myös Sri Lankan armeija leimasi uhkauksen normaaliksi sotapropagandaksi.

Srilankalaista teetä tuovasta Gustaf Pauligista todettiin, että tällaisiin uhkauksiin suhtaudutaan aina vakavasti, vaikka kyseessä olisikin sotapropaganda. Vastaavanlainen tapaus tuli Pauligin tietoon noin vuosi sitten ja silloin kyseinen tee-erä otettiin pois toimituksista. Suomeen tuotiin viime vuonna runsaat 300 kiloa srilankalaista teetä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.