Mainos

Tamilisissit iskivät Sri Lankassa

Sri Lankan ainoa kansainvälinen lentokenttä oli määrä avata uudelleen illalla lentoliikenteelle, kun turvallisuusviranomaiset olivat lopettaneet tamilien itsemurharyhmän tuhoisaa hyökkäystä seuranneet etsinnät.

Sissit tunkeutuivat viime yönä Sri Lankan ilmavoimien tukikohtaan ja sen vieressä sijaitsevalle saarivaltion tärkeimmälle lentokentälle.

Poliisi ja armeija saivat tukahdutettua hyökkäyksen kuusituntisen yhteenoton jälkeen. Sotilasviranomaisten mukaan ainakin 13 sissiä ja viisi lentokentän työntekijää sai surmansa.

12 armeijan sotilasta haavoittui välikohtauksessa. Lisäksi yksi venäläinen lentokoneen miehistön jäsen sekä Sri Lankan television toimittaja loukkaantuivat. Haavoittuneiden joukossa ei ollut ulkomaisia matkailijoita.

Satoja paniikissa taisteluja paenneita lentomatkustajia jouduttiin evakuoimaan lentokentältä. Hyökkäys tapahtui noin 30 kilometrin päässä maan pääkaupungista Colombosta. Sissit onnistuivat tuhoamaan tai vaurioittamaan ainakin 13 sotilas- ja matkustajalentokonetta ennen kuin viranomaiset saivat tilanteen hallintaan.

Maan kansainvälinen lentoliikenne keskeytettiin, ja saapuneet lennot ohjattiin Intiaan ja Dubaihin. Turvatoimia kiristettiin myös pääkaupungissa Colombossa. Välikohtauksesta aiheutui satojen miljoonien dollarien vahingot.

Kostoisku sissien tukikohtiin

Armeijan hävittivät aloittivat nopean kostoiskun sissien tukikohtiin maan pohjoisosissa, armeijan tiedottaja kertoi myöhemmin tänään.

Sri Lankan viranomaiset olivat hyökkäyksen jälkeen myös julistaneet lentokentän alueelle ulkonaliikkumiskiellon, joka kumottiin iltapäivällä paikallista aikaa. Iskun takana oli itsenäisen tamilivaltion puolesta taisteleva Tamilitiikerit -järjestö (LTTE), joka ajoitti hyökkäyksen itsenäisyystaistelun 18-vuotismerkkipäivään.

Yli 64000 ihmistä on saanut surmansa sisällissodassa, jota on käyty lähinnä maan pohjois- ja itäosissa.

Lentokenttäiskun arvellaan vaikeuttavan edelleen köyhän Sri Lankan taloudellista tilannetta, sillä maan tärkein tulonlähde on turismi.

(STT-Reuters-AFP-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.