Mainos

Tamilisissit iskivät jälleen Sri Lankassa

Sri Lankan tamilisissit hyökkäsivät ennen aamunkoittoa poliisiasemalle Amparassa maan itäosissa. Maan puolustusvoimien mukaan tamilitiikerien iskussa kuoli ainakin kahdeksan ja haavoittui 17 poliisia. Armeijan edustaja arvion mukaan iskun kohteena on saattanut olla poliisin asevarasto.

Amparan poliisiasemaa vartio viime yönä noin 40 poliisin joukko. Iskun alettua asemalle hälytettiin apuvoimiksi Sri Lankan armeijan ja poliisin erikoisjoukkoja.

Isku oli sissien ensimmäinen isompi operaatio sitten viime kuun lopun, jolloin sissit iskivät ilmavoimien tukikohtaan ja saarivaltion ainoalle kansainväliselle lentokentälle Colombon lähellä. Silloisessa iskussa sai surmansa kaikkiaan 20 ihmistä ja kymmeniä lentokoneita tuhoutui.

Tamilitiikerit-järjestö on taistellut vuodesta 1983 asti itsenäisen tamilivaltion perustamisen puolesta. Sissien ja Sri Lankan armeijan joukkojen välisissä taisteluissa on saanut surmansa tähän mennessä yli 64000 ihmistä. Sisällissotaa käydään enimmäkseen maan pohjois- ja itäosissa.

(MTV3-STT-AP-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.