Tami tyylistään: Tytär kysyi, liiraako minulla?

MTV3:n jääkiekkoasiantuntija Juhani ”Don Tami” Tammisen värikäs kisatyyli on saanut paljon palautetta.

Juhani ”Tami” Tamminen on jäänyt vuoden 2013 MM-kisoissa mieleen niin asiantuntevien ja huumorintajuisten kommenttiensa kuin erikoisen tyylinsä ansiosta. Stylisti Jemina Hanhijärven tuunaaman Tamin värikäs tyyli on nimetty kanadalaisen valmentaja-selostaja Don Cherryn mukaan Don Tami -tyyliksi. MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Tamminen kertoi lähetyksen jälkeen MTV3.fille uskovansa suosion taustalla olevan asujen erilaisuus. Tamilla on esimerkiksi Facebookissa reilusti yli 40 000 seuraajaa, joten palautetta on riittänyt.

– Palaute on ollut runsasta, myönteistä ja hämmästyttäviin yksityiskohtiin kantaaottavaa. Palautteen antajat ovat suhtautuneet mielenkiinnolla ja satsanneet tähän, 98 prosenttia on ollut positiivista ja loput negatiivista.

Tami miettiikin, että palaute on ollut jopa hämmästyttävän myönteistä. Kokenut kiekkovalmentaja ja urheilupersoona osaa varautua myös kritiikkiin.

– Olen tottunut kaikenalaiseen palautteeseen, kotikatsomossa hurrataan ja vieraskentällä vihataan. Kritiikki ei säikäytä eikä kehut saa repimään vaatteita innosta, Tami kuvailee.

– Kaiken huipuksi katsomossa on näkynyt Don Tami -klooneja. Se on se ultimatum, että joku veli painaa Don Tami –kloonivehkeet päällä.Kuulun siihen pieneen suomalaiseen ryhmään, jolla on huumorintajua, joten suhtaudun kiistatta huumorilla tähän, Tami naureskelee mielissään.

Kiekkoasiantuntijan perhe elää mukana MM-huumassa ja vaimo ja tyttäret suhtautuvat Don Tamin räväkkään esiintymiseen hyvällä huumorintajulla.

– Vaimon kanssa on niin pitkä yhteispeli, että hän on niin huippu ja huumorintajuinen leidi, ettei puutu pelin kulkuun. Tyttärillä on myös huumorintajua ja heiltä on tullut vähän herkempiä kommentteja. Verbaalisesti nopea tyttäreni on jonain hetkenä sanonut, että faija, onko alkanut vinkumaan? Se on meidän perheen termi, jos alkaa vähän liiraamaan.

"Asut minulle ja yleisölle yhtä suuria yllätyksiä"

Vaikka kisoissa nähdäänkin värikkäästi pukeutuva Don Tami, on Juhani Tammisen tyyli eri luokkaa.

– Se siinä luokin ihanan ristiriidan, ihmiset ovat tottuneet perustyyliini. Farkut ja bleiseri, esimerkiksi. Bleisereitä minulla on kymmeniä ja hyviin kenkiin panostan aina. Kiistatta minun ja Jeminan tyylissä on eroa, mutta näillä mennään.

Tähän mennessä Tamin päällä on nähty nettihitiksi noussut kalapaita ja esimerkiksi Marimekon kuosia, sekä lukuisia kirkkaita värejä ja kuvioita yhdisteltyinä. Tami kertoo, ettei hän itsekään aina tiedä illan asun yksityiskohtia.

– Aika puskista nuo asut aina tulevat, mutta olen sen verran kokenut pappa, että nukun aina yöni hyvin. Olen varautunut Jeminan yllätyksiin, ne tulevat minulle aina yhtä suurina yllätyksinä kuin yleisölle. Kyllä raja aina jossain kulkee, mutta tähän mennessä on vedetty aina niin sanotusti pelivehkeet päälle. Joka leikkiin lähtee leikin kestäköön, sitä noudatan.

Tamminen vieraili myös Huomenta Suomi -ohjelmassa:

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat