Tämänkö takia lottoaminen koukuttaa?

Haluaisit vaihtaa työtäsi, mutta pelkäät työttömyyttä ja asuntolainakin olisi maksettava. Tai ehkä toivot muuten vaan voivasi jättää arjen taaksesi edes kuukaudeksi; maata hiukat varpaassa tropiikissa, katsella aavaa merta ja siemailla eksoottista drinkkiä ilman kiireitä. Millaisia tahansa unelmasi ovatkaan, lottovoitto takaisi niiden toteutumisen. Miksi lottoaminen koukuttaa?

Tuoreen Veikkauksen Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 59 prosenttia suomalaisten haaveista liittyy jotenkin omaisuuteen, talouteen tai rahaan. Taloudellisen ahdingon aikaan paetaan fantasioihin, joissa äkillinen rahavoitto tuo helpotuksen vaikeuksiin ja mahdollistaa unelmat.

Näiden kolmen syynkö takia olemme koukussa lottoamiseen?

1. CNN:n asiantuntijan, psykoterapeutti Wendy Walshin mukaan lottoavilla on Tuhkimo-kompleksi: haluamme, että hyvä haltija pelastaa meidät.

2. Pyrimme käyttäytymään niin kuin kaikki muutkin. Kirjailijan ja psykologin Stephen Goldbartin mukaan haluamme tuntea kuuluvamme joukkoon, emmekä jäävämme jostain paitsi.

3. Suuri amerikkalainen unelma toteutumassa? Lottoavat uskovat usein unelmaan siitä, että sijoittamalla vähän he voivat saada aikaiseksi jotain suurta: voittaa jättimäisen summan ja muuttaa koko elämänsä.


Osittainen lähde: CNN

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja