Mainos

Tämän suurperheen lapsilla ei ole sääntöjä – saavat kiroilla, valita ruokansa ja leikata omia hiuksiaan

Tämän kodin ainoat säännöt ovat, ettei kotona saa valehdella, satuttaa tai loukata muita.

Gemma Rawnsleyn lapset eivät käy koulua. Eikä tässä vielä kaikki: he saavat värjätä hiuksiaan, kiroilla, syödä, mitä tahtovat ja jopa leikkiä hakulla, kertoo Mirror-lehti.

Englantilaisperheen seitsemän 1–13-vuotiasta lasta saavat päättää monesta asiasta. Kodin ainoat säännöt ovat, ettei kotona saa valehdella, satuttaa tai loukata muita. Jos yhdeksänvuotias tyttö siis haluaa leikata hiuksensa, hänelle ojennetaan sakset. Lapset saavat syödä jäätelöä öisin ja piirtää portaita reunustaviin liitutauluihin. Lapset saavat esimerkiksi mennä nukkumaankin silloin, kun haluavat.

Perhe esiintyy "villejä perheitä" esittelevässä tv-sarjassa.

– Ihmiset näkevät poikani hakun kanssa ja ajattelevat "miten vaarallista". Mutta ei se ole, jos opetat hänet käyttämään sitä, 35-vuotias äiti kommentoi.

Rawnsley kertoo tekevänsä laskelmoituja päätöksiä, jos jokin näyttää vaaralliselta. Rawnsley kuitenkin uskoo, että riskeistä lapset oppivat vastuullisuutta.

– Kyseessä ei ole vastuuntunnoton asenne, jossa vain istumme ja annamme kaiken tapahtua. Näyttää siltä, että olemme villiintyneitä, mutta se on vain yksi puoli meistä.

Rawnsleyn mukaan lapset eivät ole villi-ihmisiä, koska he saavat kasvatusta, vaikka tilanne ulkopuolisesta voikin näyttää kaoottiselta.

Kiinnostavin, hauskin ja onnellisin elämä

Rawnsley itse koki ankean ja väkivaltaisen lapsuuden. 

– Tavoitteeni on auttaa lapsia kokemaan kiinnostavin, hauskin ja onnellisin elämä talossa, joka on täynnä rakkautta, jota en itse koskaan saanut.

Lapsia opetetaan kotona, ja koulutustarkastaja vierailee asunnossa säännöllisesti. Äidin mukaan lapset haluavat oppia lukemaan, ja he saavat keskittyä asioihin, jotka heitä kiinnostavat. Perheen 12-vuotias poika osaa esimerkiksi kokata kolmen ruokalajin aterian.

– Me todella ajattelemme sitä, miten kasvatamme heidät, ja saamme niin paljon kohteliaisuuksia siitä, miten uskomattomia lapset ovat. Kaikki siis näyttää vähän villiltä pintapuolisesti, mutta tämä toimii.

Lähde: Mirror.co.uk

***

1:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.