Tämän perässä naiset lähtevät alennusmyynteihin

Alennusmyynnit houkuttelevat kauppoihin tuhansittain ihmisiä koko tammikuun ajan. Helmen kysely selvitti, mitä alennusmyynneistä lähdetään ostamaan.

Joulun jälkeen alkavat alennusmyynnit jatkuvat usein koko tammikuun. Monet säntäävätkin heti kauppoihin, että toivottua tuotetta tai sopivaa vaatekokoa löytyisi varmemmin. Osa ei voi sietää alennusmyyntien aiheuttamaa tungosta ja pysyttelee mieluummin visusti muualla. Helmi kysyi lukijoiltaan, mitä he ostavat vuoden ensimmäisistä alennusmyynneistä ja miksi osa ei alennusmyyntien perään lähde.

Kyselyyn vastasi yli 660 lukijaa. Suurin osa vastanneista, 62,5 prosenttia, ostaa alennusmyynneistä vaatteita. 21,5 prosenttia ilmoitti, ettei käy alennusmyynneissä ollenkaan. 7,5 prosenttia kertoi hankkivansa alennusmyynneistä kenkiä tai laukkuja. Elektroniikka kiinnosti 3,5 prosenttia aleshoppaajista. Lomamatkatarjouksia metsästi vain prosentti vastanneista ja neljä prosenttia kertoi ostavansa alennusmyynneistä jotain muuta.

Mikä vetää suomalaiset alennusmyynteihin? Helmen lukijat kertovat!

"Vaatteita ei ole ikinä liikaa"


Vastanneista 62,5 prosenttia kertoi ostavansa alennusmyynneistä vaatteita. Erityisesti merkkituotteet kiinnostivat ja moni metsästää alennuksesta tuotetta, jota oli jo normaalihintaisena käynyt ihastelemassa. Alennusmyynneistä käydään ostamassa vaatteita myös lapsille, jotka kovaa vauhtia kasvaessaan tarvitsevat uutta vähän väliä. Impulssiostoksia pyritään kuitenkin välttämään. Millaisia vaatteita alesta sitten on kuluneen tammikuun aikana ostettu?

– Ostan vaatteita, joita on tullut katseltua aikaisemmin sillä silmällä ja jotka normaalihintaisina keventäisivät kukkaroa ihan liikaa.

– Hameita, mekkoja, laukkuja, kenkiä, farkkuja, sukkia, legginsejä, yöpaitoja, paitoja, pitkähihaisia, toppeja, liivejä, jakkuja… Kaikkea kivaa mitä silmiin iskee ja on laadukasta ja kestävää. Vaatteita ei ikinä ole liikaa. Ei vara venettä kaada!

– Merkkivaatteita, joita saa alennusmyynneistä hyvään hintaan.

– Kasvaville lapsille saan edullisesti hyviä vaatteita alennusmyynneistä.

– Joulun jälkeen on kiva ostella kaikkea edullista ja nättiä ennen kesän tuloa. Aina ei kuitenkaan alennusmyynneistä löydy mitään vaikka kuinka kiertelisi kaupoissa.

– Talven alennusmyynneistä löydän vaatteet uuden vuoden juhlintaan, talvitakin ja tarpeellisia neuleita. Vältän ostamasta turhaa tavaraa aleista.

– Ostan lapsille talvivaatteita odottamaan ensi syksyn kylmiä, jotta päästään talven alkuun. Koot oltava yhtä kahta numeroa suurempia kuin mitä nyt käytetään, jotta kasvunvara tulee huomioiduksi.

– Lapsille kaikennäköistä... Ehkä itselleni, jos nyt alesta jotain löytyy.

– Takkeja ja farkkuja. Merkkituotteet maksavat, mutta alennusmyynneissä saattaa löytyä yllättävän halvalla. Neuleitakin kannattaa ostaa. Löysin esimerkiksi hienon mustan neuleen kuudella eurolla. Ennen joulupyhiä hinta oli yli kolminkertainen.

– Rakastan vaatteita! Nyt alesta lähti mukaan kaksi lämmintä, isoa neuletta ja neljä toppia. Opiskelijabudjetilla ei kovin paljon shoppailla, vaikka ale olisikin...

– Alusvaatteita löytyy hyvinkin edullisesti.

– Farkuista bleisereihin. Uuden Vuoden jälkeen on ihana kierrellä kaupoissa ja ostaa joku vaatekappale, josta on haaveillut pari kuukautta ja nyt se on alessa!

– Aiemmin katsotut, laadukkaat ja hintavat vaatteet ostan alesta.

– Ostan tavallisia vaatteita arkikäyttöön. Käyn vaatekaupassa pari kolme kertaa vuodessa ja silloin yritän ajoittaa ne käynnit ale-aikoihin, jolloin löytäisin ainakin jotain kivaa alesta. Usein ohessa ostan täyshintaisiakin vaatteita, kun en useammin ostoksilla käy. Helppoa tämä on, koska käytän vain yhtä vaatekauppaa ja siellä minut tiedetään heti kun kauppaan kävelen. Myyjät tietävät heti mitä minulle tarjota.

– Ostan vaatteita, koska silloin pystyy köyhäkin ostamaan tyyliä. En tietysti mene suinpäin kauppaan ja ota kärryä täyteen, vaan tiedän mitä ja minkälaista vaatetta tarvitsen, sovitan niitä ja katson hinnan tarkasti.

– Villaneuleita, ohuita pitkähihaisia paitoja, mekkoja, akryylineule, pitkä villakangastakki parilla kympillä, ihania korollisia nilkkureita, korkokenkiä! Kaikkia ei voi ehkä vielä näillä säillä käyttää, mutta on hyvä ostaa jo valmiiksi tuleville vuodenajoille, eikä jäädä sitten kelien lämmetessä peukalo keskellä kämmentä ihmettelemään. Kaiken olen myös ostanut yksin asuvan opiskelijan budjetilla, enkä kärsi nälästä. Vielä on löydettävä avokkaat tai saappaat sekä perushame.

– Upeita korva- ja kaulakoruja, hauskoja ja persoonallisia käsilaukkuja, seksikkäitä korkokenkiä ja silloin tällöin kivat silmälasit, kun hyvä alennus osuu kohdalle.

– Urheiluvaatteita. Osan saan kyllä seurani kustantamana, mutta alemyynneistä niitä ostelen itsekin.

– Vaatteet, kuten kaikki muukin Suomessa on roimasti ylihinnoiteltua. En osta vaatteita koskaan täysihintaisina, joskaan en juuri muutakaan. Ostan alennuksista ja vertailen. En osta juurikaan turhuuksia, mihinkään en oikeastaan tuhlaa, paitsi joskus ruokaan. Voin oikein hyvin ja minulla on kaikkea: vaatteet ostan 95-prosenttisesti alennuksista ja kirppareilta. Muutamia käyttövaatteita ei välttämättä saa: hyvät farkut, hyvät talvikengät, muutama urheiluvaruste. Kaikki muut ostan aina edullisemmin. On tyhmää, kun ihmiset maksavat myös huonosta laadusta, sisällöttömästä tavarasta, turhuudesta jne. Ehkä sillä saa jotain täytettä elämäänsä, että voi tuhlata rahaa.

– Kuka viitsii nykymaailman rytkyistä täyttä hintaa maksaa?

– Talvitakki kannattaa ostaa alennusmyynneistä! Kannattaa olla nopea, sillä varsinkin pienet koot katoavat henkareista alta aikayksikön.

"En osta sen mukaan, onko ale vai ei"

Vastanneista 21,5 prosenttia ilmoitti, ettei käy alennusmyynneissä ollenkaan. Joko kauppojen väenpaljous ei houkuttele tai tarjoushinnoilla ei ole talouden – niin vahvan kuin heikommankaan – kannalta merkitystä.

– Ostan vaatteita silloin, kun tarvitsen. Oli sitten alennusmyynti tai ei.

– Alennusmyyntituotekin maksaa rahaa...

– On lottovoitto löytää alesta jotain oikeasti merkkilaadukasta tuotetta halpaan hintaan.

– En jaksa sitä ryysistä, en tarvitse mitään ylellisyyksiä, eikä ole rahaa. Tarvitsisin alennusta ihan perustarvikkeista, kuten ruuasta, sähköstä, vedestä, nettiliittymästä, polttoaineesta... Kaikki rahat menevät ihan peruselämiseen, eikä edes riitä.

– En käy alennusmyynneissä, koska ostan tavaroita ja vaatteita vain tarpeen mukaan, enkä sen mukaan onko alennusmyynti vai ei. Tällä kertaa ei ole mitään tarvetta sen enempää uusille tavaroille kuin vaatteille tai kengillekään. Kulutetaan ensin entiset loppuun ja ostetaan sitten vasta uutta jos ja kun tulee tarvis.

– Vältän tungoksessa ostamista.

– Aikomus oli mennä, mutten taida ehtiä. Vaatetta tarvitsisin edelleen, koska laihduin viime vuonna 14 kiloa ja kaikki vaatteet ovat telttoja päälläni tai housut eivät pysy ylhäällä. Siis yleisesti ottaen ostan tarpeeseen, enkä alesta. Hölmöähän se on, mutta kun rahaakin on, niin miksei...

– Minulla on kaikkea mitä tarvitsen, en halua lähteä kuluttamaan aikaani turhuuden markkinoille.

Näillekin oli tarvetta

Vastanneista 7,5 prosenttia kertoi hankkivansa alennusmyynneistä kenkiä tai laukkuja. Elektroniikan perässä alennusmyynteihin lähti 3,5 prosenttia. Vain yksi prosentti oli kiinnostunut lomamatkatarjouksista. Neljä prosenttia kertoi ostavansa alennusmyynneistä jotain muuta.

– Uusi puhelin on ollut tähtäimessä jo jonkun aikaa.

– Huomasin, että kauan himoitsemani puhelin on nyt tarjouksessa alle 100 euroa. En ole aiemmin raaskinut ostaa, vaikka vanha luuri on aivan sökö.

– Design-astioita, kuten laseja. Voi sitten huoletta käyttää ja juhlia kun ei tarvitse murehtia rikkimenoa.

– Kynsilakkoja ja käsienhoitotuotteita.

– Kirjoja ja levyjä.

– No tietysti kaikkea! Vaatteet, kengät, laukut ja elektroniikka tulee aina ostettua alennusmyynneistä. Olen opiskelija ja siksi melko pihi ja aikamoinen tarjoushaukka, joten alennusmyynnit ovat minua varten tehty. Harvoin sitä oikeastaan tulee ostettua täyden hinnan tuotteita, ellei kyseessä ole sitten varsinainen löytö!

– Ostan aivan kaikkea hyödyllistä alennusmyynneistä! Jos halvalla saa hyvää, niin tietenkin ostan.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja