Tämän ikäiset jäävät todennäköisimmin sairauslomalle

Amerikkalaistutkimuksessa selvisi, että alle kolmekymppiset ovat kovimpia sairastamaan.

Daily Mailin sivuilla esitellyn tuoreen tutkimuksen mukaan alle kolmekymppiset jäävät kaksi kertaa todennäköisemmin kotiin sairastamaan flunssaa, kuin vanhempi sukupolvi. Viime vuonna 72 prosenttia alle 30-vuotiaista kertoi jääneensä vähintään yhdeksi päiväksi kotiin sairastamaan, kun yli 55-vuotiaiden joukossa sama luku oli vain 46 prosenttia.

Nuoremmat työntekijät myös sairastivat todennäköisemmin flunssaa ja kärsivät allergioista. Myös yliherkkyydet ruoalle saivat nuorempia työntekijöitä jäämään sairauslomalle.

Alle kolmekymppisistä yli neljäsosa kertoi jääneensä sairauslomalle stressin vuoksi. Yli 55-vuotiaiden joukossa stressin vuoksi sairaslomaa määrättiin vain kuudesosalle. Stressin oireiksi laskettiin ärtyisyys, päänsäryt, väsymys ja unettomuus.

– Tämän päivän nopea työtahti ja tehokkuusajattelu heijastuvat näköjään nuorempaan sukupolveen, tutkimuksen tilaaja Peter Morton toteaa.

Yli kolmekymppiset olivat myös huomattavasti terveystietoisempia kuin sitä vanhemmat työntekijät. Nuoremmat työntekijät söivät todennäköisemmin roskaruokaa ja söivät vähemmän hedelmiä ja vihanneksia. Alle 30-vuotiaat myös tupakoivat todennäköisemmin.

– Tämän sukupolven on ymmärrettävä, kuinka tärkeää on huolehtia itsestään ja pyrkiä järjestämään oma elämä terveelliseksi ja tasapainoiseksi, Morton jatkaa.

Tutkimukseen osallistui 3000 aikuista.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja