Tämän hetken kuumimmat sisustustekstiilit – löydätkö oman suosikkisi?

Habitare 2012-messuilla nähtiin rutkasti kauden kuumimpia uutuuksia myös sisustustekstiilien saralla. Lue ammattilaisen vinkit tämän hetken trendeihin, ja katso inspiroiva kuvagalleria messuilta.

Vallila Interiorin projektiosaston Elina Siltanen-Sjöberg kertoo suosituimmista sisustustekstiilitrendeistä. Naisen mukaan suosikkisävyt ovat todella selkeästi edustettuina:

– Kovassa huudossa ovat murretut sävyt, ja erityisesti murrettu vihreä on suosiossa. Sisutustekstiilien trendit mukailevat melko selvästi vaatemuotia.

Siltanen-Sjöberg nimeää alati suosiotaan kasvavaksi tyyliksi yksinkertaisen linjan säilyttämisen. Inspiraatiota kotiin tuodaan nykyään ekologisuudesta, luonnollisuudesta sekä erilaisista luonnonmateriaaleista. Tekstiileistä suosituimpiin kuuluu pellava, ja mattomuodissa suositaan ruohontyyppistä tekstiiliä.

Kuosit pienenevät

Ennen suositut suurikokoiset painokuosit ovat väistymässä hieman pienemmän printin tieltä. Myös eläinkuosien tyylitelmät ovat suosittuja.

– Esimerkiksi pantterikuosia mukailevilla tekstiileillä voi koristella kotia kauniisti. Myös surrealismi on nostamassa suosiotaan konseptina, Siltanen-Sjöberg kertoo.

Muita trendikkäitä värivalintoja kotiin murrettujen sävyjen lisäksi ovat naisen mukaan koralli, sitruunaruohon sävyt sekä muut vaaleat sävyt. Aikaisemmin suositut pastellisävyt ovat sen sijaan väistymässä uutuuksien tieltä.

Paula Koski / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja