Mainos

Tämäkin Yhdysvaltain liittovaltion rahapulan syytä - Lentäjien wc-paperi loppumassa

Yhdysvaltain liittovaltion rahapula oli lähellä muuttaa armeijan lentäjien koulutuspaikan erittäin epämiellyttäväksi paikaksi. Lennoston akatemiasta oli nimittäin loppumassa wc-paperi, koska liittovaltio säästää kaikesta mahdollisesta, jopa presidentin ulkomaanmatkoista.

Coloradossa sijaitsevassa Air Force Academyssa huomattiin, että wc-paperia oli loppumassa, uutisoi amerikkalainen Fox21News nettisivullaan.

– Saimme asian aika nopeasti järjestymään, Air Force Academy intendentti, kenraaliluutnantti Michelle Johnson kertoi Fox21News-kanavalle.

Vaikka tukala wc-paperiongelma saatiin ratkaistua, opetus kärsii täälläkin liittovaltion rahapulasta. Akatemian 300 kurssista 60:ntä ei pidetä, koska opettajat on lomautettu. Myös tuhat siviilityöntekijää on pakkolomalla. Osa sotilaista on töissä taatakseen maan turvallisuuden.

Presidenttikään ei nyt matkusta

Tällä viikolla lähes miljoona liittovaltion työntekijää eri puolilla Yhdysvaltoja joutui lomautetuksi, kun kongressi ei päässyt sopuun liittohallinnon rahoituksesta. Rahapula ja valtionhallinnon osittainen sulkeminen peruutti esimerkiksi presidentti Barack Obaman matkat Indonesiaan, Bruneihin, Malesiaan ja Filippiineille.

Obama kertoi tänään olevansa huolissaan hallinnon alasajon vaikutuksista tavallisiin amerikkalaisiin. Presidentti kertoi saaneensa useita "sydäntäsärkeviä" kirjeitä kansalaisilta, joiden toimeentuloon hallinnon viime tiistaina tapahtunut osittainen sulku vaikuttaa.

Presidentti sysäsikin painetta republikaanien suuntaan ja kehotti heitä hyväksymään liittovaltion rahoitusehdotuksen ilman lisäehtoja.

– Olen varma, että republikaanit ovat kuulleet samanlaisia tarinoita, hän sanoi.

Vaikutus koko maailman talouteen

Kiista liittovaltion rahoituksesta alkoi, kun republikaanit eivät suostuneet hyväksymään rahoitusehdotusta ilman, että Obaman ajamaa terveydenhuoltouudistusta lykättäisiin.

Myös hallinnon alasajon vaikutuksista koko maailman talouteen on oltu huolissaan. Ulkoministeri John Kerry vakuutti tänään maan pitävän kiinni kansainvälisistä sitoumuksistaan rahoituskriisistä huolimatta.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.