Mainos

Tämäkin piti tutkia: Republikaaninaiset demokraatteja feminiinisempiä

Yhdysvalloissa republikaanien naispuoliset edustajat ovat demokraattipuolueen naisedustajia feminiinisempiä, kertoo Californian Los Angelesin yliopistossa (UCLA) tehty tutkimus.

Psykologian alan tutkimus perustui yli sataan kasvonpiirteeseen. Tutkimuksessa tietokoneohjelmaan syötettiin 434 edustajainhuoneen edustajan kasvokuva. Tutkimuksessa arvioitiin muun muassa leukaluita ja huulien täyteläisyyttä, kulmakarvoja sekä silmien muotoa. Kuvista poistettiin hiustyylin, meikin ja korujen vaikutus.

Analyysin mukaan stereotyyppiset naiselliset kasvot olivat todennäköisemmin republikaanien naisedustajalla. Demokraattien mieslainsäätäjät olivat sen sijaan republikaanien miespuolisia lainsäätäjiä maskuliinisempia.

Republikaaneista naisellisimmiksi arvioitiin Teekutsu-liikeen keulakuva Michele Bachmann, Kay Granger ja Cathy Rodgers McMorris. demokraateista epänaisellisempia olivat tutkimuksen mukaan Stephanie Herseth Sandlin, Rosa DeLauro ja Anna G. Eshoo.

Tutkijoiden mukaan tulosta voi selittää se, että demokraattipuolue toimii sukupuolten eriarvoisuuden vähentämiseksi, kun republikaanit taas korostavat perinteisiä sukupuolten rooleja. Politiikka voi siten näkyä myös edustajien ulkomuodossa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.