Tämä yritys aikoo varastaa Androidin Googlen käsistä: Puhuu kuin teloituksesta

Startup-yhtiö Cyanogenin toimitusjohtaja esiintyy uhmakkaasti hakukonejätti Googlea vastaan.

Cyanogen on saanut 80 miljoonan dollarin lisärahoituksen merkittäviltä sijoittajilta, joihin kuuluvat mm.  Twitter, Qualcomm, Telefónica Ventures sekä Rupert Murdoch.

Cyanogen on houkutellut sijoittajia kehittämällä sellaista versiota Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmästä, josta Googlen palvelut on karsittu pois. Ja tämän takia Cyanogen muodostaa ison uhan Googlen mobiilistrategialle.

Mutta tämä ei näköjään hätkähdytä Cyanogenin toimitusjohtajaa Kirk McMasteria, joka toteaa Forbesin haastattelussa suorastaan teloitustyyliin, että "laitamme luodin kulkemaan Googlen pään läpi". 

Re/code muistuttaa sivuillaan, että Google sallii Android-järjestelmän käytön avoimesti, mutta jos laitevalmistaja haluaa käyttää jotakin Googlen palvelua, sen on samalla käytettävä kaikkia niitä, kuten YouTubea, Gmailia, Google Mapsia ja Chromea. Ja lisäksi nämä sovellukset on sijoitettava näkyvästi esille. Täysin Googleton Android edellyttää myös omaa sovelluskauppaa.

Cyanogen on puolestaan korvannut nämä kaikki Googlen ohjelmat muilla palveluilla.

Miamilainen laitevalmistaja Blu on kehittämässä Cyanogen-puhelinta. Blun toimitusjohtaja Samuel Ohev-Zion on visioinut, että Cyanogen-puhelimissa olisi käytössä Amazon-sovelluskauppa, Opera-nettiselain, Spotify, Dropbox ja Microsoftin OneDrive pilvitallennus. Karttapalvelut olisivat Nokia Heren käsialaa ja hakutuloksista huolehtisi Bing. Ääniapurina olisi puolestaan Microsoftin Cortana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja