Tämä sulattaa sydämesi – pöllönpoikaset pitävät pehmopöllöä äitinään

Isän ja pojan pyöräilyretki keskeytyi hetkeksi Iso-Britanniassa, kun he huomasivat maassa kaksi pörröistä palleroa.

Pörröpallot paljastuivat pöllönpoikasiksi, jotka olivat jostain syystä pudonneet korkealla puussa olevasta pesästä. Isä ja 12-vuotias poika päättivät ottaa poikaset mukaansa, koska suositulla kävelyreitillä kulki ihmisten lisäksi paljon koiria; pöllöt eivät varmasti olisi selvinneet kadulla kauaa.

– Emme voineet jättää niitä sinne. Ne olivat niin pieniä ja pörröisiä, joten vaistomme käski meitä ottamaan ne turvaan, isä Andy Tawny, 44, kertoo. 

Isä laittoi pienokaiset pyöräilykypäräänsä ja lähti poikansa kanssa ajamaan kohti Wayne Autyn taloa. Auty, 50, pitää vaimonsa Katrinan, 32, kanssa hoitolaa pelastetuille pöllöille.

Pöllöt eivät saa nimiä

Lehtopöllöt olivat vain kolmen viikon ikäisiä ja painoivat vähän yli sata grammaa – vähemmän kuin iPhone 6s. Wayne Auty keksi antaa poikasille pehmopöllön pehmentämään kovaa kohtaloa.

– Ne olivat tottuneet olemaan pesässä, missä niiden emo tuli ja meni ja koko ajan oli sisaruksia ympärillä. Halusin, että ne tuntevat olonsa turvalliseksi. Annoin pehmopöllön vähän niinkuin emoksi. Ja he todella ottivat lelun omakseen.

– Ne kiehnäävät aina lelun jommalla kummalla puolella ja jopa itkevät, jos lelu otetaan pois, Auty kertoo.

Auty kertoo pöllöjen tuplanneen jo painonsa ja oppineen muitakin taitoja; ne osaavat esimerkiksi pitää ääntä, kun niillä on nälkä.

Auty ja hänen vaimonsa eivät ole antaneet pikkupöllöille nimiä, jotteivät kiintyisi niihin liikaa. Tulee nimittäin kuitenkin eteen se aika, kun ne on vapautettava takaisin luontoon. Joko ensi syksynä tai seuraavana keväänä.

Pöllöhoitolassa on yksi vanhempi pöllö, jota Auty on käyttänyt apuna kouluttaessaan pienokaisia metsästämään omaa ravintoaan.

– Poikaset ovat kyllä todella söpöjä. Ne katselevat meitä, kun kävelemme ohi ja välillä hyppivät ylös ja alas ollessaan innostuneita. Mutta toivomme, että ne pääsevät takaisin luontoon pian.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja