Mainos

Tämä puhe oli liikaa TEDille – rikkaiden suosimisesta ei saa puhua?

Yhdysvaltalainen poliittinen aikakauslehti The National Journal kertoo nettisivuillaan TED-puheesta, jonka aihe oli puheen järjestäjille liian arka.

TED-puheista on tullut muutaman viime vuoden aikana todella suosittu Internet-ilmiö. Nörtit ympäri maailmaa käyvät katsomassa ja kuuntelemassa inspiroivia puheita, joissa on TED.comin mukaan ”levittämisen arvoisia ideoita (Ideas Worth Spreading)”.

Hiljattain kuvattu Nick Hanauerin puhe oli kuitenkin liikaa TEDille. Sijoittajamiljonääri uskalsi näet puhua kasvavan taloudellisen epätasa-arvoisuuden huonoista puolista. Hanauerin mukaan se on lopulta haitaksi koko yhteiskunnalle köyhistä superrikkaisiin.

Rikkaat kapitalistit, kuten hän itse, eivät myöskään ole hänen mielestään ”työn luojia (job creators)” niin kuin Amerikassa edelleen argumentoidaan joka kerta, kun rikkaiden verotus nousee keskustelun aiheeksi.

TEDin kuraattorin Chris Andersonin mielestä puhe oli poliittisesti liian arka, jotta sen voisi esittää Yhdysvaltain presidentinvaalivuonna. Puhe on kuitenkin nähtävissä nyt kokonaisuudessaan YouTubessa.

TED (Technology, Entertainment, Design) on yksityinen, inspiroivia puheita järjestävä konferenssi, jonka tilaisuudet kuvataan ja laitetaan Internetiin kaikkien saataville. TEDin taustalla vaikuttaa voittoa tavoittelematon yritys Sapling Foundation.

(MTV3)

Katso Hanauerin TED-puhe YouTubesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.