Mainos

Tämä ovi hakattiin säpäleiksi Ulvilan surmassa

Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä tarkasteltiin tänään surmatalon alkuperäistä terassinovea puolustuksen pyynnöstä. Aviomiehensä murhasta syytetyn lesken mukaan tuntematon surmaaja hakkasi oven ikkunan läpi säpäleiksi ja astui rikkoutuneen ikkunan läpi sisään.Todistajana kuultu poliisin tekninen tutkija totesi olevansa edelleen sitä mieltä, että oven lasi rikottiin ulkopuolelta.

- Siltä se vaikutti silloin. Eikä ollut mitään syytä epäillä.

Tutkija itse saapui surmapaikalle heti surmayönä. Kaikki tuntui tuolloin viittaavan ulkopuoliseen tekijään. Ihmetystä kuitenkin herätti se, ettei surmaaja ollut ikkunan rikkomisen jälkeen avannut ovea kahvasta, vaan hän oli tullut sisään ja poistunut ikkunasta, jonka reunat ovat täynnä sirpaleita. Tähän seikkaan poliisi ei kuitenkaan takertunut.

Ulkopuolisen tekijän puolesta puhuu myös se, että terassin puolella sekä ovessa oli paljon verijälkiä, jotka olivat surmaajan aiheuttamia. Edelleen tekninen tutkija myös ihmettelee, miten syytetty olisi ehtinyt lavastaa teon.

- Jos oletetaan, että surmahetki pystytään katsomaan (hätäkeskuksen) nauhalta, hänelle ei olisi jäänyt kuin yhdestä viiteen minuuttia aikaa peseytyä, vaihtaa vaatteet, valmentaa yhdeksänvuotias valehtelemaan ja kuivata pesuhuone. Siihen en usko.

Puolustuksen todistajana kuultu tekninen tutkija myös uskoo, ettei poliisi tehnyt teknisen tutkinnan osalta kahden viikon aikana mitään oleellista virhettä. Tosin tuona aikana myöskään lesken osallisuutta surmaan ei aktiivisesti tutkittu, sillä siihen ei nähty erityistä syytä.

Ainut virhe, jonka tutkija myöntää on se, että rikospaikkaa ei eristetty riittävästi. Kahden viikon jälkeen tutkija itse jäi lomalle, eikä hän palannut enää jutun pariin. Nyt hän on jo eläkkeellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.