Tämä on syötävän hyvää taidetta

Filippiineilla on nostettu ruuan koristelu aivan uudelle tasolle. Muun muassa kurpitsoista veistetään taidokkaita kultakaloja.

Filippiiniläisen Paeten kaupungissa alkoi hedelmien, vihannesten ja jään veistäminen ja koristelu jo 1980-luvulla, mutta kilpailua nimeltä "Veistä ja koristele" on järjestetty nyt kymmenen vuoden ajan. Video on tuosta kilpailusta.

Kaikki veistokset tehdään aina yleisön katsoessa, joten jokainen pienikin käden lipsahdus näkyy. Taiteilijoilla on käytössään monenlaisia talttoja.

Ruokataiteen raaka-aineena ovat muun muassa vesimelonit, kurpitsat, kurkut, ananakset ja porkkanat. Monet kilpailijoista työskentelevät hotellien ravintoloissa.

Samaan aikaan kaupungissa järjestetään myös jäänveistokilpailu.

(MTV3 - AP)

Lue myös:

    Uusimmat