Mainos

Tämä on kallein tapa lahjoittaa rahaa

Tekstiviesti on lahjoitustapana kätevä, mutta kallis. Hyväntekeväisyysjärjestöille lahjoitetusta rahasta menee välikuluihin eri suuruisia summia lahjoitustavasta riippuen. Tekstiviestilahjoituksesta 10–20 prosenttia menee operaattorille.

–Ennen tekstiviestit olivat järjestölle tätäkin kalliimpia, mutta nyt operaattorit ovat tulleet hienosti vastaan, sanoo Punaisen Ristin varainhankintapäällikkö Tuula Colliander.

Edullisin kertalahjoitustapa on tilisiirto nettipankin kautta viitenumeroa käyttäen. Tällöin pankit ottavat noin 10 senttiä lahjoituksesta. Tilisiirrosta ilman viitenumeroa pankit veloittavat 20–30 senttiä.

– Verkkosivujemme kautta lahjoitettaessa lahjoitus sisältää aina viitteen, sanoo Kirkon Ulkomaanavun varainhankintayksikön päällikkö Johanna Karjalainen.

Lipaskeräyksen kulut myös pienet

Perinteiseen lipaskeräykseen lahjoittaminen on myös kustannustehokas tapa. Järjestöistä kerrotaan, että osa pankeista antaa rahojen käsittelymaksut ja tilityksen jopa ilmaiseksi.

– Vapaaehtoiset tilittävät rahat lippaittain paikallisen pankkikonttorin kautta. Useat pankit tukevat meitä eivätkä velota tilityksestä, sanoo Unicefin varainhankinnan johtaja Liisa Susiluoto.

Lippaaseen lahjoitettujen rahojen laskemisesta pankki veloittaa noin prosentin kolikoitten summasta. Setelien käsittely on edullisempaa. Lisäksi tilillepanosta peritään pankista riippuen kymmenestä sentistä pariin euroon.

Puhelinlahjoituksen kulut ovat lähes yhtä suuret kuin tekstiviestin. Operaattori ottaa 10 prosenttia puhelinlahjoituksesta.

Otto-automaatilla lahjoitettaessa Automatia ottaa maksuvälityspalkkiota 10 prosenttia.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.