Mainos

Tämä on Jenni Haukion unelmatyö

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on tänä syksynä tavallista kiireisempi: Haukio toimii Turun kansainvälisten kirjamessujen ohjelmapäällikkönä.

Haukio kuvailee uutta tehtäväänsä innostavaksi ja inspiroivaksi unelmatyöksi. Perimmäinen syy lähteä vetämään nimenomaan kirjamessuja oli yksinkertaisen selkeä.

–Rakkaus kirjallisuuteen. Siitä se kaikki lähti ja totta kai oma runoilijatausta vahvasti myös vaikutti siihen, että tehtävä kiehtoi valtavasti. Olen myös hirveän iloinen, että olen tähän tehtävään päässyt.

Haukio pitää Turkua oman kirjallisen uransa kotikaupunkina.

–Opiskelin täällä Turussa ja niiden vuosien aikana julkaisin ensimmäisen runokokoelmani ja olin aika aktiivisesti mukana täällä Turussa kirjallisuuselämässä.

Viimeisenä messupäivänä myös Haukion puoliso, tasavallan presidentti Sauli Niinistö pääsee ääneen. Aiheena on Euroopan tulevaisuus. Pari tuntia myöhemmin Jenni Haukio lukee messuyleisölle omia runojaan.

Tänä syksynä Haukion omaa tuotantoa ei ole tarjolla kirjamessuilla. Hän kuitenkin myöntää, että jotain uutta saattaa olla tuloillaan.

–On paljonkin eri tyyppisiä asioita työn alla, mutta kerrotaan niistä vähän myöhemmin, jos tulee valmista.

Turun kansainväliset kirjamessut järjestetään Turussa 5.-7. lokakuuta.

(MTV3)

Katso Heikki Kauhasen juttu Turusta (Seitsemän uutiset 10.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.