Mainos

Tämä on ensimmäinen musiikkikilpailu Musiikkitalossa

Kamarikuorot mittelevät taitojaan ensimmäisessä Helsingin Musiikkitalossa järjestettävässä musiikkikilpailussa. Neljättä kertaa järjestettävään kansainväliseen Harald Andersén -kamarikuorokilpailuun osallistuu 21.–22. syyskuuta 12 kamarikuoroa, joista kaksi on Suomesta. Kilpailussa jaetaan palkintoina yhteensä 31 000 euroa.

– Kilpailu on tavoittanut historiansa kansainvälisimmän ja laajimman osallistujajoukon. Myös kilpailun puitteet uudessa Musiikkitalossa ovat kansainvälisesti katsoen poikkeuksellisen korkeatasoiset, toteaa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Matti Hyökki.

Suomesta mukana ovat Kamarikuoro Kampin Laulu johtajanaan Kari Turunen sekä Kamarikuoro Kaamos johtajanaan Dani Juris. Kuoroista kolme on Latviasta ja muut kuorot saapuvat kilpailuun Filippiineiltä, Indonesiasta, Kolumbiasta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta ja Virosta.

Alkukilpailussa Musiikkitalon Sonore-salissa kuullaan 21. syyskuuta kuorojen oman ohjelmiston lisäksi pakollinen teos, Perttu Haapaselta tilattu Readymade Alice. Seuraavan päivän loppukilpailuun yltää kuusi kuoroa. Kyseisen päivän illan gaalakonsertissa esiintyy kilpailukuorojen lisäksi myös lauluyhtye Rajaton.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.