Mainos

Tämä Nokian vitsi julkistettiin vahingossa ja otettiin todesta

Nokian Conversations-blogisivuilla vahingossa julkistettu kirjoitus on saattanut aiheuttaa epäuskoisia katseita lukijoissa. NFC World kertoo, että humoristiseksi testijutuksi tarkoitettu viesti julkaistiin viime perjantaina epähuomiossa Nokian blogisivuille, missä se ehti olla ihmisten luettavana hetken aikaa.

Useat teknologiajulkaisut ehtivät kuitenkin huomata blogiviestin ennen kuin se ehdittiin poistaa.

Humoristisessa blogisiestissä kerrottiin "Nokia Hello" -sovelluksesta, jonka avulla käyttäjät pystyvät lähettämään toisilleen viestejä langatonta NFC -teknologiaa käyttämälä. Jutussa kerrottiin, että viestin avulla voi lähettää tuttavilleen tervehdyksiä, kuten "Hyvää huomenta" tai vaikka kertoa kahvimieltymyksistään.

Jos näin lapsellinen idea ei vielä teknologiajätin sivuilla riittänyt hämmästyttämään lukijaa riittävästi, niin viestissä todettiin myös seuraavanlaisesti:

"Toisin kuin tietokoneet, niin ihmiset eivät optimoi ajankäyttöään. Tämän tutkimuksen hedelmät auttavat korjaamaan tilanteen. Kyse on osa Nokian tavoitetta Yhdistää Ihmiset (Connecting People). Tässä tapauksessa yhdistäminen on täysin elektronista eikä siinä ole jäänteitä inhimillisistä tunteista."

Ja tykitys jatkui:

"Keskiverto teknikko kuluttaa nykyään yli kaksi tuntia suulliseen kommunikointiin".

Jutussa esiteltiin myös tohtori, jonka mukaan puhumisesta aiheutuvan painolastin siirto kännyköille tekee ihmisistä tuotteliaimpia ja samalla melusaaste vähenee huomattavasti.

Mutta viimeistään tässä vaiheessa lukijan kahvit saattoivat mennä väärään kurkkuun:

"Tarve jutella työkaverien kanssa voidaan sovelluksen avulla lopettaa kokonaan vuoteen 2015 mennessä. Loistava asia heille, jotka työskentelevät monikielisissä ympäristöissä tai halveksivat työkavereitaan".

"Sovelluksen" lähtökohtia kritisoitiin useilla teknologiasivuilla. Tästä huolimatta vitsailuviesti tuntuu menneen täydestä monelle alan sivustolle ja miksei olisi? Markkinoilta löytyy ihan oikeasti paljon älyttömämpiäkin sovelluksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.