Mainos

Tämä kuva on liian raju SPR:lle ja Unicefille

Monelta Suomen Kuvalehden lukijalta saattoi mennä viime numeroa selatessaan kahvi väärään kurkkuun. Lehden viikon uutiskuvaksi on valittu yllä oleva koskettava kuva sairaasta pakistanilaistytöstä.

Kuvan vaikuttavuudesta ei tarvitse kiistellä, mutta siitä huolimatta sekä SPR että Unicef suhtautuvat kuvaan torjuvasti.

- Henkilökohtaisesti kuva kosketti minua kovasti, mutta se ei ole kuva, jota käyttäisimme kampanjoinnissa, SPR:n varainhankintapäällikkö Tuula Colliander toteaa.

Genevestä kokouksesta tavoitettu Unicefin varainhankintajohtaja Liisa Susiluoto ei ole nähnyt kyseessä olevaa kuvaa, mutta kommentoi kuitenkin kuvatyyppiä.

- Tuo on sellaista sokkikuvausta, jota en itse haluaisi nähdä, koska maailmaa ei paranna se, että ollaan toivottomia. Tilanne voi olla toivoton jonkun ihmisen suhteen mutta monen muun ihmisen suhteen on olemassa aina toivoa, Susiluoto korostaa.

Toivottomuutta ilmentävien kuvien käyttö ei ole hyväntekeväisyysjärjestöjen intresseissä myöskään varainhankintamielessä.

- Alan gurujen mukaan negatiivinen kuva ei herätä lahjoitushalua. Sen sijaan positiivinen kuva herättää. Negatiivinen kuva aiheuttaa vain pelästyksen - sellaisen että pois pois, Susiluoto kuvailee.

SPR:n Colliander on samoilla linjoilla.

- Me lähdemme siitä, että aina pitää kunnioittaa sen ihmisen koskemattomuutta, jonka hädästä kerromme. Koska hädässä olevat ihmiset ovat yleensä naisia, lapsia tai vanhuksia, heitä näkyy usein kuvissa. Mutta on tietysti mielekästä näyttää myös sen työn tulosta, jota saamme lahjoittajien ja vapaaehtoisten avulla aikaan, Colliander kiteyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.