Tämä kesävitsaus huolestuttaa poliisia – törttöilijänä lähes aina nuori mies

Ylinopeudet työllistävät kesäaikaan liikkuvaa poliisia. Esimerkiksi eilen illalla ajokortiton mies kaahasi asutuksen keskellä poliisia karkuun jopa yli 160 kilometrin tuntinopeudella Rovaniemellä.

Viime kuussa törkeästä ylinopeudesta jäätiin kiinni yhteensä 260 kertaa. Tämä tarkoittaa lähes yhdeksää tapausta päivässä.

Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjosen mukaan varsinkin todella suuret ylinopeudet ovat yleistyneet viime aikoina.

–Tänä kesänä voi erityisesti puhua tällaisista ylisuurista nopeuksista, ajetaan kahtasataa, kolmeasataa tuolla muun liikenteen seassa.

Hurjat ylinopeudet ovat poikineet välillä uskomattomalta tuntuvia tilanteita.

–Onhan se aika erikoista, jos ajetaan yli sataaseitsemääkymppiä ja ohitetaan hälytysajossa oleva ambulanssi.

Kilpa-ajo usein taustalla

Ylinopeuksia tehtailevat liikenteessä pääasiassa nuoret miehet.

–Nämä ovat 80 prosenttisesti nuoria, 80- tai 90-luvulla syntyneitä mieskuljettajia, jotka tuolla törttöilevät, Pohjonen toteaa.

– Siellä ajetaan kilpaa, on urheilullisia autoja ja moottoripyöriä joilla lähdetään toisen samanlaisen kanssa ajamaan kilpaa. Usein on myös tällaisia ihan yksittäisiä tapauksia joissa halutaan testata auton tai moottoripyörän huippunopeutta. Tai sitten muuten vaan halutaan näyttää tai temppuilla liikenteessä.

Pohjonen muistuttaa kuitenkin, että kilpakaasuttelu ei kuulu maanteille.

– Huippunopeudet ja laitteiden testaaminen kuuluvat suljetulle radalle eikä suinkaan tuonne muun liikenteen sekaan.

Ei näin – katso liikkuvan poliisin video.

Lue myös:

    Uusimmat