Tämä kaikki tiedetään prinssi Andrew'n kohuoikeudenkäynnistä – yksi skenaario erityisen tuhoisa koko kuningasperheelle: "Tätä halutaan välttää viimeiseen asti"

10:10
Tällainen on prinssi Andrew'n kujanjuoksu – tuoreimmat tiedot kohuoikeudenkäynnistä

Prinssi Andrew'n ympärillä vellovaa kohua käsiteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Britannian kuningashuoneella on käynyt melkoinen kuhina viime vuodet seksuaalirikoksista syytetyn prinssi Andrew'n vuoksi. Prinssin kohu liittyy edesmenneen kohuliikemies Jeffrey Epsteinin seksiringin ja ihmiskaupan pyörittämiseen. 

Kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatisen mukaan seksuaalirikossyytteiden keskellä rypevän prinssin tilanteeseen ei ole luvassa helpotusta. 

– Aika katastrofaalinen (tilanne). Ei tässä voittajia ole. Pahinta on se, että mitä pidempään tämä jatkuu, sen tuskaisemmaksi menee. Andrew ei ole ollut kuningashuoneen suosituimpia jäseniä, Jaatinen kommentoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Kyseinen kohu on erityisen ikävä myös ajoitukseltaan, sillä kyseessä on kuningatar Elisabetin juhlavuosi. Monarki on ollut vallan kahvassa jo 70 vuoden ajan, mutta prinssi Andrew'n kohu vetää huomion pois kuningattaren hienosta juhlavuodesta.

Jaatisen mukaan Andrew'n puolustus on ollut heikolla tolalla, vaikka hän onkin kiistänyt kaikki syytteet.

– Prinssin omat puolustelut ovat olleet käsittämättömiä. Pahinta tulee olemaan se, että jos tilanne menee oikeuteen, silloin saliin voidaan kutsua todistajia kuten prinssin perheenjäseniä. Tätä halutaan välttää viimeiseen asti, Jaatinen arvioi.

Jaatisen mukaan Andrew tuskin tulee saamaan vankeutta, vaikka hänet todettaisiin syylliseksi väitettyihin rikoksiin. Sen sijaan prinssin edessä olisivat todennäköisesti mammuttimaiset rahalliset korvaukset.

Andrew'n isoveljen, prinssi Charlesin ja tämän pojan prinssi Williamin on kerrottu olevan raivoissaan kuultuaan ehdotuksia siitä, että Elisabet maksaisi Andrew'n oikeudenkäyntikulut. 

– He ovat kumpikin sitä mieltä, että Andrew voi selvittää itse omat sotkunsa, kuningashovin lähde kertoi aikaisemmin. 

Andrew on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet syytökset. Lähteiden mukaan hän haluaisi "puhdistaa nimensä" mutta ymmärtää, että siviilioikeudenkäynti voisi olla äärimmäisen vahingollinen kuninkaallisen perheen maineelle. Giuffre on puolestaan toistuvasti linjannut olevansa halukas ja valmis kohtaamaan Andrew'n oikeudessa. 

Katso koko analyysi prinssin tukalasta tilanteesta ylläolevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja