Mainos

Tämä Irakin-pentu yhdisti tuhannet netissä - katso video

Tämä puolivuotias koiranpentu on matkannut pitkän matkan Bagdadista Irakista Minneapolikseen Yhdysvaltoihin. Sen tuotatti Yhdysvaltoihin amerikkalainen, Irakissa palveleva sotilas. Koiran tuonti on aiheuttanut valtavan mediahässäkän Yhdysvalloissa. Kaikki sai alkunsa palavasta roskiksesta ja Facebookista.

Gwen Beburg -niminen amerikkalainen naissotilas löysi pennun viime toukokuussa palavasta roskakasasta Bagdadista ja antoi sille nimen Ratchet. Löytöpäivä oli myös äitienpäivä. Sekarotuinen koira näyttää vähän bordercollielta ja vei Beburgin sydämen.

Yhdysvaltain armeija kieltää palveluksessa olevia sotilaitaan pitämästä lemmikkejä tai raahaamasta niitä kotiin, mutta Beburg sanoo, ettei hän olisi voinut palvella Irakissa 13 kuukautta ilman koiranpentua. Armeija takavarikoi koiran Beburgilta tämän kuun alussa, mutta joutui lopulta taipumaan kymmenientuhansien ihmisten vaadittua nettiadressissa koiran "kotiuttamista" Yhdysvaltoihin.

Beburg oli kirjoittanut pennusta Facebookissa, jonka jälkeen hänen collegeajan ystävänsä levitti tietoa eteenpäin, myös perinteisiin valtamedioihin. Syntyi kansanliike netissä.

Beburg kotiutetaan vasta ensi kuussa, mutta lemmikki lennätettiin kotiin hänen vanhempiensa luo jo nyt. Koira lähti Irakista sunnuntaina ja saapui uuteen kotiinsa Keskilänteen eilen keskiviikkona. Sitä oli vastassa Minneapoliksen lentokentällä valtava määrä median edustajia sekä jopa kongressissa Minnesotaa edustava Keith Ellison.

Ihmiset olivat pukeutuneet lentokentällä t-paitoihin, joissa oli koiran kuva ja teksti "Yhtäkään koiranpentua ei jätetä". Koiranpentujen saamiseksi on perustettu jo järjestökin nimeltä Operation Baghdad Pups.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.