Mainos

Tämä ihmeauto voi tulla vastaan kadulla - tai ilmassa

James Bond -elokuvissa on totuttu näkemään monia futuristisia laitteita. Osa erikoisista laitteista on kuitenkin täyttä totta.

Yksi tällainen vempain on lentävä auto, joka nähtiin vuonna 1983 valmistuneessa Octopussy elokuvassa. Lentävän auton ohjaimissa oli tuolloin Roger Moore.

Nyt Terrafugia-yhtiö on kehittänyt täysin tieliikennekelpoiseksi mainostetun Transition-lentoauton, jota esitellään ensi kuussa New Yorkin automessuilla (NYIAS).

Bondin suihkumoottorilla varustetusta autosta poiketen Transition on varustettu potkurilla. Auton siivet taittuvat ajon ajaksi ajoneuvon sivuille samoin kuin Bondinkin lentoautossa.

Tieliikenteessä Transition on kaksipaikkainen takavetoinen ajoneuvo.

Automessujen johtaja Alan Liebensohn on kertonut olevansa innoissaan lentokelpoisen auton saamisesta messuille.

- Transition on todella ainutlaatuinen ajoneuvo, joka edustaa valtavaa harppausta siinä, miten koemme liikkumisen ja henkilökohtaisen vapauden. Tämä tulee varmasti viihdyttämään väkijoukkoja, toteaa Liebensohn.

Terrafugia yhtiön perustajina on pilotteja ja MIT-yliopiston asiantuntijoita.

Transition on luokiteltu Light Sport Aircraft (LSA) -luokkaan.

Terrafugian kotisuilla todetaan, että lentämiseen vaadittavaan Sport Pilot -tutkintoon kuuluu 20 lentotuntia Transitioniin keskittyvällä kurssilla. Valmiille piloteille riittää puolestaan pikainen tutustuttaminen lentoauton toimituksen yhteydessä.

Ohessa Transitionista ladattu YouTube-klippi. Alempana on vertailun vuoksi elokuvapätkä, jossa Roger Moore kiitää James Bondina omalla lentoautollaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.