Mainos

Tämä hurjan näköinen otus on lähestymässä Itämerta

Hurjan näköinen japanilainen luurankokatka lähestyy Itämerta. Japanilainen luurankokatka havaittiin ensimmäistä kertaa Itämeren rajavesillä viime kesänä.

Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon mukaan suomalaiset ja ruotsalaiset havaitsivat japanilaiseksi kummituskatkaksikin kutsutun luurankokatkan samoihin aikoihin Itämeren rajavesillä.

Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat Mikhail Daneliya ja Hanna Laakkonen julkaisivat havainnon Marine Biodiversity Records -lehdessä.

Japanilainen luurankokatka on alkujaan peräisin Ohotan- ja Japaninmereltä. Suurimmillaan parisenttinen äyriäinen on levittäytynyt ihmisen mukana Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Uuteen Seelantiin.

Japanilaisen luurankokatkan vaikutuksista uusissa ympäristöissä ei tiedetä paljoakaan. Luonnontieteellisen keskusmuseon mukaan Skotlannissa ja Kanadassa on kuitenkin raportoitu simpukkaviljelmien heikentyneestä tuotannosta lajin levittäytymisen yhteydessä. Koiraat ovat aggressiivisia toisiaan ja muita luurankokatkalajeja kohtaan.

Läntisellä Itämerellä esiintyy luontaisesti kolmea muuta luurankokatkalajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.