Mainos

Tämä Ferrarin mainostempaus suututti kiinalaiset

Kiinassa on noussut kohu Ferrarin mainostempauksesta, jossa yhtiön auto kaasutteli historiallisen muistomerkin päällä Nanjingin kaupungissa.

Luksusauto hilattiin 600 vuotta vanhan Zhonghuan muurin päälle, jossa auto temppuili tehden muun muassa pyörähdyksiä. Muuri on nähtävyys Ming-dynastian ajoilta.

Ferrarin tempaus on närkästyttänyt ensinnäkin siksi, että temppuilusta jäi muuriin renkaanjälkiä. Arkeologiviranomaiset pelkäävät, että suuremmat vahingot saattavat paljastua vasta myöhemmin, jos temppuilu on vaurioittanut muurin rakenteita.

Tapauksesta on noussut kohu myös siksi, että Ferrarilla ei ollut lupaa tempaukseensa oikeilta tahoilta.

Ferrari oli maksanut sievoisen summan paikallisille viranomaisille, jotta saisi käyttää muuria mainosseremoniaansa. Seremonialla juhlistettiin yhtiön 20-vuotista taivalta kiinalaismarkkinoilla.

Temppuiluun ei kuitenkaan ollut lupaa muurista vastaavilta arkeologiviranomaisilta.

–Mikään yritys tai taho ei saa käyttää Nanjingissa kaupungin muuria kaupallisiin tarkoituksiin. Ja tämä oli tyypillinen mainostempaus, viranomaisia edustava Wu Jing toteaa.

Ferrari on pahoitellut tapahtunutta. Uutistoimisto Xinhuan mukaan yhtiö on myös luvannut tehdä yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa korjatakseen mahdolliset vahingot.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.