Mainos

"Tämä aika kaipaa tällaista rakkaustarinaa": Romeon ja Julian tarina kahdella näyttämöllä Helsingissä samaan aikaan

2:06

Shakespearen ajaton rakkaustarina Romeosta ja Juliasta nähdään Helsingissä kahdessa eri teatterissa samaan aikaan. 

– Se on saavuttamaton rakkaus, mikä siinä tapahtuu, kun se on niin ikuinen, minä arvelisin, että se tekee siitä niin suositun, sanoo William Shakespearea näyttelevä Heikki Ranta.

Helsingin kaupunginteatterissa nähdään Rakastunut Shakespeare, joka on fiktiivinen epookkinäytelmä siitä, kuinka klassikkonäytelmä Romeo ja Julia kirjoitettiin.

– Sehän on yksi maailman hienon tarina Romeo ja Julia ja tämä on minusta hienosti kirjoitettu Rakastunut Shakespeare ikään kuin Shakespeare itse elää sen saman kohtalon, sanoo ohjaaja, teatterin johtaja Kari Arffman Helsingin Kaupunginteatterista.

Arffmanin mukaan näytelmässä korostuu vahvan naisen rooli.

– Tässä on mielenkiintoinen viesti siinä, mikä naisen asema oli silloin. Pääroolissa oleva nainen yrittää laista huolimatta toteuttaa omia haaveitaan ja itse asiassa onnistuu siinä, lisää Arffman.

Julia ja Romeo

Kansallisteatterissa esitetään keväällä modernisoitu versio Romeosta ja Juliasta, jossa korostetaan myös vahvan naisen roolia jopa niin, että nimikin on muutettu.

– Meillä on Julia ja Romeo. Julia on aktiivinen toimija ja se joka tekee kaikki aloitteet, paljastaa ohjaaja Jussi Nikkilä.

 – Jokainen aika ja varsinkin tää aika kaipaa tällaista rakkaustarinaa. Se ei tunne ei vanhene vaan se pysyy aikakaudesta toiseen, pohtii Kansallisteatterissa Romeota näyttelevä Olli Riipinen.

Helsingin Kaupunginteatterin ensi-ilta Rakastunut Shakespeare on torstaina 25. tammikuuta. Kansallisteatterin Julia ja Romeon ensi-ilta on maaliskuun 7. päivä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.