Mainos

Talvivaatteessa voi piillä vaara – karmiva tapaus vei hengen lokakuussa

Tulipaloissa on kuollut kaikkiaan 63 ihmistä lokakuun loppuun mennessä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK muistuttaa erityisesti, että monet talvivaatteet ovat palonarkoja. Lokakuussa menehtyi yksi henkilö, kun hänen talvitakkinsa syttyi palamaan.

Erityisen palonarkoja ovat synteettiset tekstiilit. Tupakointi tai elävä tuli voivat saada tällaisen tekstiilin nopeasti palamaan.

Lokakuussa tapahtui yksi kuolemantapaus, jossa tupakansytytin sytytti uhrin talvitakin tuleen ja henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin.

Se, onko vaate luonnon- tai tekokuitua, ei kuitenkaan kerro suoraa totuutta paloturvallisuudesta.

– Ainoastaan lasten yöasujen palo-ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset on standardoitu. Kaikki luonnonkuidut eivät ole paloturvallisia, eivätkä kaikki tekokuidut ole palovaarallisia, SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino kertoo.

SPEKin mukaan yleisesti voidaan todeta, että mitä tukevampi kangas, sitä hitaammin se syttyy ja palaa. Kevyt ja nukkapintainen tekstiili on aina herkempi syttymään kuin vastaava sileäpintainen tuote.

Mikäli vaatteet syttyvät palamaan, täytyy kasvot suojata, koska tuli nousee ylöspäin. Henkilö on saatava maahan makaamaan. Sammutus tehdään tukahduttamalla, päästä jalkoihin edeten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.