Vuototilanne ohi Talvivaarassa

Talvivaaran metallitehtaan rikkivetyvuodon syy oli yhtiön mukaan prosessihäiriö rikkivetylaitoksella. Häiriön vuoksi rakennuksen sisä- ja ulkopuolelle pääsi rikkivetyä.

Vuorossa ollut henkilökunta evakuoitiin suojatiloihin, eikä kaasualtistumisia tai loukkaantumisia yhtiön mukaan tapahtunut.

Hälytys kaivosalueelle tuli kymmenen aikaan illalla. Lähialueen evakuointeihin ei ollut tarvetta eikä tehdasalueen ulkopuolella havaittu kohonneita pitoisuuksia, yhtiön viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen sanoo STT:lle. Hajuhaittaa on kuitenkin saattanut tulla.

-Rikkivedystä tulee se tehdaskaupungeissa hyvin tunnettu mädän kanamunan haju. Se ei ole kuitenkaan terveydelle vaarallista.

Työt metallitehtaalla keskeytyivät illalla. Nissinen ei vielä puoli kahdeksan aikaan aamulla osannut kertoa, milloin työt kaivosalueella voidaan taas aloittaa. Lue Talvivaaran tiedote yhtiön blogista.

Pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta kello 5.30. Päivystävän palomestarin mukaan tilanne kaivosalueella oli palannut normaaliksi jo aikaisemmin.

Rikkiä ennenkin

Maaliskuussa kaksi vuotta sitten Talvivaaran työntekijä kuoli hengitettyään rikkivetypitoista ilmaa näytteenottokierroksella ilman turvalaitteita. Tukesin raportin mukaan kaksi työntekijää sai kaivoksella rikkivetymyrkytyksen myös vuonna 2010.

Yhtiö on vakuuttanut, että kahden vuoden takaisessa tutkinnassa todetut turvallisuuspuutteet on korjattu.

Rikkivetyä käytetään Talvivaarassa metallien saostukseen.   

Lue myös:

    Uusimmat