Mainos

Talvivaaran Perä: Vihreiden Niinistö puhui perättömiä

Talvivaaran kaivosyhtiön toimitusjohtajan Pekka Peränmukaan ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) puhui perättömiä, kun hän radiohaastattelussa väitti valvontaviranomaisen selvittävän parhaillaan kaivospäästöjen vaikutuksia.

Perän mielestä Talvivaara on joutunut poliittisen pelin välikappaleeksi.

Niinistö muistutti YLE Radio 1:n Ykkösaamussa tiistaina, että kaivos voidaan lain nojalla sulkea, mikäli päästöt aiheuttavat peruuttamattomia haittoja. Hän korosti, että alueellinen Ely-keskus valvovana viranomaisena arvioi nyt, onko Talvivaarassa mahdollista saada aikaan riittäviä korjauksia.

– Ely-keskus on vahvistanut meille, ettei tällaista arviointia ole. Päinvastoin meillä on lokakuulta päätös, jossa keskus toteaa, ettei kaivoksen toiminta aiheuta vaaraa luonnolle tai terveydelle, Perä huomauttaa.

Perän mukaan Sotkamossa oleva nikkelikaivos on joutunut poliittiseen peliin, joka on suunnattu koko kaivosteollisuutta vastaan.

Myös elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok) ihmettelee Ville Niinistön lausuntoja.

– Tuntuu vähän siltä, että ministeri Niinistö on ottanut hiukan yksipuolisen näkökannan asiaan. Ministereiden toimiminen tuomareina ei ole tyypillistä ministeritoimintaa, Häkämies totesi Kauppalehden haastattelussa.

Häkämiehen mukaan johtopäätösten aika on vasta viranomaispäätösten jälkeen.

Talvivaara aikoo torstaina 17. marraskuuta tiedottaa tilanteesta tarkemmin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.