Mainos

Talvivaaran mineraalivarannot arvioitua suuremmat

Kaivosyhtiö Talvivaara tutkii parhaillaan, miten hyödyntää arvioitua suurempia malmivarantojaan. Yhtiön tekemissä täydennyskairauksissa selvisi, että Sotkamon kokonaismineraalivarannot ovat 54 prosenttia arvioitua suuremmat.

- Se on valtava määrä ja mahdollistaa asioita pitkällä tähtäimellä. Voimme hyödyntää varantoja kahdella tavalla eli olemme siellä pidempään tai nostamme tuotantotasoa. Meille voi myös tulevaisuudessa olla järkevämpää jalostaa päätuotettamme nikkeliä pidemmälle, kertoo toimitusjohtaja Pekka Perä.

Uuden arvion mukaan Sotkamon Talvivaarassa on 1 550 miljoonaa tonnia eri metallien mineraalivarantoja. Tunnetut mineraalivarannot sisältävät nyt 3,4 miljoonaa tonnia nikkeliä ja 7,6 miljoonaa tonnia sinkkiä.

Suuri osa uusista mineraalivarannoista löytyi kesäkuussa päättyneissä Kolmisopen esiintymän täydennyskairauksissa. Lisäksi uusia varantoja löytyi Kuusilammen esiintymästä.

Laajennus toisi töitä

Kaivoksen tuotannon laajentaminen lisäisi toimitusjohtaja Perän mukaan työllisyyttä.

- Jo pelkästään rakentamisvaihe tuo erittäin paljon työtä. Lisäksi jos menemme jalostusketjussa eteenpäin, työn määrä lisääntyy oleellisesti.

Tällä hetkellä kaivoksella käy töissä päivittäin 800-900 henkilöä.

Sotkamon kunnanjohtajalle Petri Kauppiselle malmivarantojen suuruus ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä jatkotutkimusten tekeminen on ollut tiedossa.

- Koko Pohjois-Suomen kannalta on positiivinen uutinen, että varantoa on ja sen hyödyntäminen on mahdollista. Joka ikinen työpaikka tuottaa välillistä hyötyä, se on selvä.

Perän mukaan Sotkamon alueelta on vielä mahdollista löytää lisää malmivarantoja.

Tällä hetkellä nikkelikaivoksen tuotanto on tavoitteistaan jäljessä. Talvivaara tuottaa tällä hetkellä noin 50 tonnia nikkeliä päivässä. Vuoden loppuun mennessä yhtiö uskoo saavuttavansa 80-85 tonnin päivittäisen nikkelin tuotantotason.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.