Mainos

Talvivaaran konkurssipesä: Pesässä ei ole varoja yhteisösakkoon

Konkurssiin asetettu Talvivaara Sotkamo Oy toteaa vastauksessaan käräjäoikeudelle, että mahdollinen yhteisösakon määrääminen yhtiölle on ongelmallinen. 

– Konkurssipesä toimii julkisselvityksessä valtion rahoituksella. On epätodennäköistä, että konkurssipesästä kertyisi lainkaan jako-osuuksia valvottaville konkurssiveloille mukaan lukien mahdollinen yhteisösakko.

Yhtiön taloudellinen asema tulisi huomioida mahdollisen yhteisösakon määrää arvioitaessa, konkurssipesä kirjoittaa.

Kaivosyhtiölle syyttäjä vaatii 850 000 euron yhteisösakkoa, mikä on summana suurin mahdollinen.

Talvivaaran jätevesipäästöjä koskevat vaateet vahingonkorvauksista käsitellään myöhemmin omassa oikeudenkäynnissään. Korvausvaatimuksia on jätetty yhteensä 139.

Talvivaara on asetettu konkurssiin 6.11.2014 ja konkurssia on 1.12.2014 tehdyllä päätöksellä jatkettu julkisselvityksenä, koska yhtiön varat eivät ole riittäneet konkurssimenettelyn kustannuksiin. 

Konkurssipesä on kiistänyt syyttäjän esittämän rikoshyödyn menettämisseuraamusvaatimuksen sekä perusteeltaan että määrältään. 

– Talvivaaralla ei ole väitettyjen rikosten tekoaikana ollut velvoitetta hankkia käänteisosmoosilaitteita, eikä se aikaisemmin hankittuna olisi olennaisesti vähentänyt sulfaattipäästöjä, myös konkurssipesä huomauttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.