Mainos

Talvivaaran emoyhtiö uskoo jatkoonsa – konkurssia ei harkita

Talvivaaran saneerausmenettelyssä oleva emoyhtiö uskoo pystyvänsä jatkamaan toimintaansa.  

– Talvivaaran hallitus ja johto tai yrityssaneerauksen selvittäjä eivät tällä hetkellä harkitse yhtiön asettamista selvitystilaan tai konkurssiin, vaan jatkavat pyrkimyksiä riittävän rahoituksen varmistamiseksi, Talvivaara kertoo tiedotteessaan.  

Kaivososakeyhtiö saa päivittäisiä tuloja myymällä palveluja vararikkoon menneen aiemman tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä. Emoyhtiöllä ei ole enää määräysvaltaa tytäryhtiössä.  

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön kassavarat ovat lähes 5 miljoonaa euroa.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö varoittaa kuitenkin, ettei yhtiö pysty jatkamaan toimintaansa ilman rahoituksen kokonaisratkaisua.

Tavoitteena on, että Kaivososakeyhtiö pystyisi osallistumaan muiden sijoittajien kanssa kaivoksen hankkimiseen Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Yhtiö tunnustaa, ettei rahoitusratkaisukaan välttämättä takaa toiminnan jatkumista. Näin käy, jos Kaivososakeyhtiön saneerausmenettelyä ei hyväksytä. Myös emoyhtiö ajautuisi tällöin konkurssiin.

– Mikäli yhtiö ei kykene hankkimaan minkäänlaista omistusosuutta Sotkamon kaivoksesta, sen toiminnan jatkuvuutta ei voine pitää todennäköisenä, Talvivaara arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.