Mainos

Talvivaara saneeraukseen – toiminta keskeytyy kuukaudeksi, yt:t koko henkilöstölle

Kaivosyhtiö Talvivaara hakeutuu yrityssaneeraukseen. Neuvottelut lisärahoituksesta eivät ole tuottaneet tulosta.

Yhtiö yrittää saneerauksella ja omistajuusmuutoksilla pelastautua konkurssilta, mutta muistuttaa, että sekin vaihtoehto on yhä mahdollinen.

Samalla yhtiö aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Metallitehdas pysäytetään noin kuukaudeksi. Konsernissa työskentelee 570 henkilöä.

Talvivaaran hallituksen mukaan konkurssi uhkaa koko yhtiön että sen urakoitsijoiden työllisyyttä. Yhtiöllä on muun muassa 80 000 piensijoittajaa.

Hallitus muistuttaa yhtiön tiedotteessa, että yrityssaneeraus voi riittävällä rahoituksella pelastaa Talvivaaran. Yrityssaneeraus voi yhtiön mukaan epäonnistua rahoituksen riittämättömyyden lisäksi myös muun muassa ympäristöön liittyvien tapahtumien vuoksi.

Malmintuotanto seis puoli vuotta

Yhtiön mukaan metallitehtaan toiminta ei ole syksyllä ollut tarpeeksi kustannustehokasta kiertoliuoksen alhaisen metallipitoisuuksien vuoksi. Kuukauden seisokilla yhtiö toivoo metallipitoisuuksien nousevan keväällä kasatusta uudesta malmista. Malmintuotanto suunnitellaan keskeytettäväksi jopa puolen vuoden ajaksi.

Talvivaara kertoo yrityssaneerauksesta ja yhtiön tilanteesta tarkemmin kello 11 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.