Mainos

Talvivaara sai ympäristöluvan uraanin talteenottoon

Talvivaaran kaivosyhtiö on saanut ympäristöluvan uraanin talteenottoon.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) on myöntänyt myös uuden ympäristöluvan koko kaivoksen toiminnalle. Samalla avi nosti yhtiön vakuuksien kokonaissumman 107 miljoonaan euroon.

- Suomen mittakaavassa nämä ovat suurimmat ympäristöluvassa määrätyt vakuudet. Seuraavissa puhutaan joistakin kymmenistä miljoonista, ympäristöneuvos Sami Koivula avista kertoo.

Talvivaaran nykyinen vakuus on noin 35 miljoonaa euroa. Aluehallintoviraston mukaan vakuutta nostavat muun muassa vaarallisten kemikaalien käsittelykustannukset.

Talvivaara ei voi aloittaa uraanin talteenottoa vielä. Korkein hallinto-oikeus kumosi joulukuussa Talvivaaran uraaniluvan ja palautti asian uudelleen valtioneuvostolle käsiteltäväksi. Lisäksi yhtiö muutti viime viikolla hakemustaan uraanin ympäristöluvasta. Yhtiö perui vaatimuksensa aloittaa uraanin talteenotto mahdollisista valituksista huolimatta.

Avi hylkäsi Kolmisopen avolouhokselle aiemmin myönnetyn ympäristöluvan. Avin mukaan uuden avolouhoksen avaamiseen liittyisi liian suuri ympäristöriski.

Yhtiön nykyiset luvat toiminnalle ovat voimassa siihen asti, kunnes mahdolliset valitukset nyt tehdyistä päätöksistä on käsitelty muutoksenhakutuomioistuimessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.