Mainos

Talvivaara saa lisää rahaa - "Veronmaksajien piikki ei voi olla ikuisesti auki"

Hallitus esittää lisäbudjettiesitykseen 112 miljoonan euron rahoitusta Talvivaaran kaivoksen toiminnan turvaamiseksi. Lisärahoitus osoitetaan valtion sijoitusyhtiö Terrafamelle.

Hallitus tavoittelee Talvivaaralle ensisijaisesti kaupallista ratkaisua. Jos se kariutuu, hallitus varautuu myös kaivoksen hallittuun sulkemiseen.

Neuvottelut kansainvälisen Audley Capital Advisorsin kanssa ovat yhä käynnissä, elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoo. Valtio varautuu pääomittamaan Talvivaaraa alussa vaikka yksin.

– Tavoitteena on saada toiminta jatkumaan. Se edellyttää valtiolta aktiivista roolia, mutta vain väliaikaisesti, ei missään tapauksessa ikuisesti.

– Aikaa on kaksi vuotta, veronmaksajien piikki ei voi olla ikuisesti auki.

– Kaivoksen sulkeminen on viimeinen vaihtoehto, sanoi Rehn.

Rehnin mukaan louhinnan aloitus kesän aikana on edellytys Talvivaaran kaivostoiminnan jatkolle. Rehn arvioi, että sulkemisprosessin välitön kustannus valtiolle olisi vähintään 300 miljoonaa euroa. Sulkemisprosessi kestäisi arviolta seitsemän vuotta.  

Rehnin mukaan myös neuvottelut Talvivaaran pörssiyhtiön kanssa ovat jatkuneet. Valtio ei sulje pois Talvivaara Oyj:n osallistumista järjestelyyn.  

Valtio on jo aiemmin varautunut sijoittamaan kaivoksen ostoon Terrafamen kautta 97 miljoonaa euroa. Talvivaaran perusprosessien ylläpitoon kuluu tällä hetkellä 12 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.