Mainos

Talvitie: Etelä-Ossetian siviilien evakuointi vaatii tulitauon

Etelä-Ossetian siviilien evakuointi edellyttää, että tulitus lakkaa operaation ajaksi, ulkoministerin erityislähettiläs, suurlähettiläs Heikki Talvitie kertoi tänään iltapäivänä STT:lle. Hänen mukaansa ilman tulitaukoa evakuointiin ei voida ryhtyä.

-Etyj ei voi itse hallita evakuointia, vaan venäläiset tulevat tekemään sen. Venäläiset kieltäytyvät kategorisesti päästämästä valvomalleen alueelle kansainvälisiä toimijoita, kertoi Tbilisistä tavoitettu Talvitie.

Jotta Etelä-Ossetian siviilit pääsevät pois konfliktialueelta, humanitaariset käytävät on tarkoitus avata sekä etelään Georgian puolelle että pohjoiseen Venäjän puolelle. Talvitien mukaan venäläiset ja georgialaiset pääsivät tästä sopimukseen aamupäivän aikana.

Etyjin edustajat neuvottelivat siviilien evakuoinnista viime yönä, mutta neuvotteluissa ei saavutettu läpimurtoa.

Talvitien saamien tietojen mukaan georgialaiset olisivat vetäytymässä ennen torstaita vallinneisiin asemiin. Tälle tiedolle ei ole kuitenkaan saatu täyttä vahvistusta.

Vielä tänä iltana Georgiaan odotettiin ulkoministeri Alexander Stubbia ja hänen ranskalaista kollegaansa Bernard Kouchneria, jotka keskustelevat tulitauosta. Stubb edustaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtajamaata ja Kouchner EU:n puheenjohtajamaata.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.