Mainos

Talvista säätä myös ensi viikolla: Lunta, pakkasta ja tuulta

Sää jatkuu talvisena myös ensi viikolla. Enimmäkseen ollaan pakkasella. Useita lumisadealueita kulkee Suomen yli. Tuuli purevoittaa pakkasta etenkin loppuviikolla.

Tuleva viikonloppu alkaa lauantaina pilvipoutaisena, mutta lännestä lähestyy lumisadealue.

– Lunta sataa jo lauantaina iltapäivällä Pohjanmaalla. Sunnuntain vastaisen yön aikana lumisateet kulkevat maan pohjoisosan yli. Samalla sää lauhtuu pohjoisessakin ja kipakimmat pakkaset ovat sielläkin ohi. Lapissa on lauantaina vielä -15…-25 astetta, mutta sunnuntaina ollaan jo -10 asteen molemmin puolin, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lännessä lämpötila on nollan tietämissä koko viikonlopun, muualla maan etelä- ja keskiosassa on yksinumeroisia pakkaslukemia. Sunnuntaina hajanaisia lumisateita voi tulla maan keskiosassa.

– Myös ensi viikon sää näyttää talviselta. Enimmäkseen ollaan pakkasella ja lumisateita tulee useaan otteeseen. Tuuli purevoittaa pakkasta etenkin loppuviikolla, sanoo Liisa Rintaniemi.

Maanantaina lämpötilat ovat lounaisrannikon nollasta Lapin -10 asteen tienoille. Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon ensimmäinen lumisadealue saapuisi lännestä maanantai-illan kuluessa ja kulkisi maan yli tiistain aikana.

– Viikon puolivälin tienoilla toinen, isompi pyryalue näyttäisi kulkevan Suomen yli. Lunta tulee tuulen kera koko maahan. Tässä yhteydessä voi lauhtua väliaikaisesti plussalle etelässä.

Torstaina pohjoisen yli kulkee lumisateita.

– Loppuviikolla olemme kylmän matalapaineen alla. Pakkasella ollaan, mutta pakkanen ei ole kireää. Tulossa on hajanaisia lumisateita. Sää on tuulista, joten tuuli saa sään tuntumaan mittarilukemia kylmemmältä. Tammikuu näyttää siis päättyvän talvisessa ja tuulisessa tuiverruksessa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.