Mainos

Talviset tornadot riesana Yhdysvalloissa

Talviset tornadot ovat hyvin harvinaisia keskilännen pohjoisosissa, kuten Wisconsinin osavaltioissa.

Talviset ukkosmyrskyt ovat poikineet vuodenaikaan nähden harvinaisia tornadoja Yhdysvaltain keskilännessä tänä vuonna.

Viikon alkupuolelta saakka raivonneet rajuilmat ja tornadot esimerkiksi Missourissa, Wisconsinissa, Arkansasissa ja Illinoisissa ovat surmanneet ainakin kuusi ihmistä.

Epätavallisen lämmin kostea ilmamassa ja siihen törmännyt kylmä rintama synnyttivät ukkospilviä, joissa syntyi myös pyörremyrskyjä.

Talviset tornadot ovat hyvin harvinaisia keskilännen pohjoisosissa, kuten Wisconsinin osavaltioissa. Tätä ennen siellä oli viimeksi havaittu tornado keskitalvella vuonna 1967. Illinoisissa tammikuun tornado on nähty viimeksi joskus 1950-luvulla.

Tornado havaittiin torstaina myös Vancouverissa, Länsi-Kanadassa - alueella, jossa pyörremyrskyt ovat todellinen harvinaisuus.

Tulvia ja lunta

Tammikuun lämpöaalto puolestaan nosti lämpötilan niinkin pohjoisessa kun New Hampshiressa lähes 15 plusasteeseen, ja pääkaupungin Washingtonin kieppeillä oli lähes 20 plusastetta viikon puolivälissä. Lämpöennätyksiä rikottiinkin lähes 140 kaupungissa.

Floridaa on puolestaan haitannut ajoittain sankka sumu. Se ja maastopalojen aiheuttama savu haittasivat niin paljon näkyvyyttä, että yli 70 autoa ajoi keskiviikkona rajun ketjukolarin. Neljä ihmistä kuoli ja lähes 40 loukkaantui turmassa.

Lämpimän ilman ja rankkasateiden pelätään aiheuttavan tulvia keskilännessä. Lumet sulavat samaan aikaan, kun rankkasateet ryöpyttävät aluetta.

Viikonvaihteessa Kalifornian pohjoisia osia taas uhkaa myrsky, jonka uskotaan tuiskuttavan vuorialueille metritolkulla lunta. Tämä on jo toinen samantyyppinen myrsky alueella parin viikon sisällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.