Mainos

Talvinopeusrajoitusten poistaminen alkaa ensi viikolla

Talvi- ja pimeän ajan alennettuja nopeusrajoituksia aletaan poistaa ensi keskiviikosta alkaen. Sallitut enimmäisnopeudet muutetaan kahden viikon aikana portaittain etelästä pohjoiseen.

Niillä tieosuuksilla, jotka on varustettu niin sanotuilla vaihtuvilla nopeusrajoitusmerkeillä, kesänopeuksiin siirrytään valoisaan aikaan jo tällä viikolla.

Tarkoituksena on, että koko maassa on siirrytty talvinopeuksista kesänopeuksiin viikon 15 aikana. Huonojen sääolojen vuoksi muutosten käynnistämistä voidaan kuitenkin lykätä, mutta korkeintaan huhtikuun lopulle.

Lisäksi ELY-keskukset voivat tarvittaessa jättää alennetut nopeusrajoitukset voimaan niissä tienkohdissa, joissa päällysteen kunto ei ole riittävän hyvä.

Päätiestöllä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan pääsääntöisesti 120 kilometriin tunnissa.

Liikennevirasto kuitenkin muistuttaa, että autoilijoiden on edelleen syytä tarkkailla kelejä ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavastikin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.