Mainos

Talvinopeusrajoitukset vähentäneet onnettomuuksia

Talviajan nopeusrajoitukset ovat selvästi vähentäneet liikenneonnettomuuksia, kertoo liikenneministeriön teettämä tutkimus.

Parhaiten talveksi alennetut nopeusrajoitukset ovat tehneet tehtävänsä pääteillä ja vilkasliikenteisillä tieosilla. Etelä-Suomessa rajoitusten hyöty on ollut hieman suurempi kuin pohjoisessa.

Tutkimuksessa seurattiin liikenneonnettomuuksia vuosina 1987-96. Sen mukaan onnettomuuksissa kuolleiden määrä väheni peräti 49 prosentilla niillä teillä, joilla talvirajoitukset ovat olleet voimassa. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia on sattunut 36 prosenttia vähemmän.

Nykyisin 80 km/h talvinopeusrajoitus on voimassa noin 85 prosentilla niistä tieosuuksista, joilla nopeusrajoitus on kesäaikaan 100 km/h. Lisäksi moottoriteillä saa huristaa kesäaikaan 120, mutta talvella vain sadan kilometrin tuntinopeudella.

Talvirajoituksia on kaikkiaan 10 000 tiekilometrillä. Ne ovat voimassa ainakin marraskuun alusta helmikuun loppuun, mutta tiepiirit voivat tarvittaessa pidentää rajoitusaikaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.